Savjetnica za san otkrila točno vrijeme kada bi djeca trebala ići u krevet

Savjetnica za san otkrila točno vrijeme kada bi djeca trebala ići u krevet

NATJERATI djecu da spavaju cijelu noć može biti teško, ali savjetnica za san Jennifer Robinson tvrdi da to ne mora biti problem. Ova majka dvoje djece potiče svoje klijente da slijede dosljedan ritam, što će djeci pomoći da usvoje rutinu i prespavaju noć u komadu.

“Važno je ciljati na to da se na spavanje odlazi u 19 sati i da se dijete budi u 7 sati”, rekla je Robinson za The Mirror.

Međutim, to možda neće odgovarati svakom djetetu i postoje trenuci kada se vrijeme za spavanje može pomaknuti sat vremena unaprijed.

“Ako ustanovite da se vaše dijete budi prije šest ili sedam sati, pomaknite vrijeme za spavanje unaprijed. Općenito pravilo je da dijete u dobi od devet mjeseci treba biti budno 12 sati i spavati 12 sati”, dodala je. Predložila je da se toga roditelji pokušavaju pridržavati do sedme godine, odnosno dok dijete ne krene u školu.

“Djeca se jako umore, posebno kada krenu u vrtić jer je to okruženje vrlo stimulativno za njih. Koliko će spavati tijekom noći, ovisi i o tome jesu li drijemali preko dana. Mnoga djeca izbacit će poslijepodnevni odmor u dobi od četiri godine, i tada počinjemo viđati noćna buđenja ili rana ustajanja”, navela je.

Ako je dijete po povratku iz vrtića premoreno, postoji šansa da će zaspati u automobilu ili kada dođete kući. Jennifer tvrdi da je u takvim situacijama dobro pomaknuti odlazak na spavanje već na 18 sati.

“Mnogim će roditeljima goditi ritam koji predlažem, jer i njima treba vrijeme za sebe. Možda zvuči sebično, ali roditelji trebaju biti najbolja verzija sebe kako bi bili najbolji roditelji”, poručila je savjetnica., piše Index.hr