Kraj povijesnog suđenja. Trump proglašen krivim po svim točkama optužnice

Kraj povijesnog suđenja. Trump proglašen krivim po svim točkama optužnice

POROTA je u prvom kaznenom postupku protiv republikanca Donalda Trumpa odlučila da je bivši američki predsjednik kriv po 34 točke optužnice zbog afere s pornozvijezdom Stormy Daniels.

Trump je osuđen za lažiranje poslovnih zapisa u sklopu pokušaja sakrivanja isplate 130 tisuća dolara Stormy Daniels u zamjenu za njezinu šutnju o navodnoj aferi uoči predsjedničkih izbora 2016. godine., doznaje index

Trump je cijelo vrijeme gledao ispred sebe, osim u trenutku dok su porotnici čitali presudu. Tada je gledao u porotnike koji su čitali presudu.

Ovom presudom je Trump postao prvi bivši američki predsjednik koji je osuđen za kazneno djelo.

Protiv Trumpa svjedočio njegov bivši odvjetnik

Michael Cohen, Trumpov bivši odvjetnik koji je navodno isplatio Daniels, ranije je na sudu rekao kako je obavijestio svog klijenta o isplati. Trumpovi odvjetnici prikazali su Cohena kao osuđenog kriminalca i lažljivca, podsjećajući na njegov boravak u zatvoru zbog porezne prijevare i laganja Kongresu.

Cohenova priča uglavnom se poklapa sa svjedočenjem Daniels i Davida Peckera, urednika tabloida koji je rekao da je radio s Trumpom i Cohenom na suzbijanju negativnog izvještavanja o Trumpu tijekom republikanske utrke za Bijelu kuću.

Uskoro opširnije