Najgori rezultat od 1995.: Furiosa doživjela fijasko na kino blagajnama u Americi

Najgori rezultat od 1995.: Furiosa doživjela fijasko na kino blagajnama u Americi

FURIOSA: A Mad Max Saga razočaravajuće je započela na američkim kino blagajnama. U ponedjeljak je u Americi obilježen Memorial Day (Dan sjećanja), zbog čega su Amerikanci imali produženi vikend. Memorial Day obilježava se posljednjeg ponedjeljka u svibnju svake godine.

Iako se zbog produženog vikenda očekivao uspjeh, Furiosa nije dobro prošla na američkim kino blagajnama. Zaradila je svega 32 milijuna dolara. To je najniža zarada na kino blagajnama za ovaj produženi vikend od 1995. godine, kada je Casper zaradio 22.5 milijuna dolara, piše BBC.

Brojke od prošle godine puno su bolje

Furiosa je samo za dlaku pobijedila svog najbližeg konkurenta, The Garfield Movie, koji je zaradio 31.1 milijun dolara. Brojke za produženi vikend 2024. značajno su pale u odnosu na 2023., kada je Disneyjeva Mala sirena zaradila 118 milijuna dolara. Čak i 2021. prihodi su bili znatno bolji, s A Quiet Place Part II zaradio je 57.1 milijun dolara tijekom vikenda na Memorial Day. 

Prethodni dio Mad Max: Fury Road, koji je debitirao za vrijeme “običnog vikenda” u SAD-u, na kino blagajnama diljem svijeta zaradio je ukupno 380 milijuna dolara, a u Americi je u prvom vikendu prikazivanja zaradio oko 45 milijuna dolara.

Inače, Furiosin budžet procijenjen je na 168 milijuna dolara. Predviđao joj se barem sličan uspjeh na kino blagajnama kao Fury Roadu, a Warner Bros nadao se da će film dostići ili premašiti uspjeh prethodnog filma.

Premijera u Cannesu

Furiosa: A Mad Max Saga premijerno je prikazana na filmskom festivalu u Cannesu. Tada je dobio nevjerojatne šestominutne ovacije. U filmu glume, između ostalih, Chris Hemsworth, Anya Taylor-Joy i Tom Burke.

Furiosa: A Mad Max Saga postapokaliptični je akcijski avanturistički film iz 2024. koji je koproducirao i režirao George Miller. To je peti nastavak u Mad Max franšizi, služi i kao spin-off i prequel Mad Max: Fury Roadu.

Radnja se odvija 15 do 20 godina prije događaja u Mad Maxu: Fury Road. Anya je utjelovila mlađu verziju ratnice Furiose, s kojom se prvi put susrećemo u Fury Roadu, gdje ju je glumila Charlize Theron. Furiosa je kao dijete oteta iz svog idiličnog naselja, a odrastala je uz osobe koje su je zatočile, gospodara Dementusa (Chris Hemsworth) i Immortana Joea (Lachy Hulme). Mlada ratnica zaklela se da će se jednog dana osvetiti ljudima koji su joj uništili život., piše Index.hr