Kineskinja koja živi u Hrvatskoj otkrila što joj se ne sviđa ovdje: Šokirala sam se

Kineskinja koja živi u Hrvatskoj otkrila što joj se ne sviđa ovdje: Šokirala sam se

KINESKINJA Rebecca Zhang udala se za Hrvata i živi u Hrvatskoj, a na TiKToku je sada otkrila što joj se sve ovdje ne sviđa.

Napojnice

Za početak je navela kulturu davanja napojnica. “Osoba bi trebala odlučiti želi li dati napojnicu ili ne, ali čini mi se da je to postalo nešto što se mora”, opisala je.

Javni prijevoz

Nije zadovoljna ni javnim prijevozom. “Nadam se da će javni prijevoz ovdje u budućnosti napredovati, posebno zbog ljudi koji žive na selu, onih koji ne voze i turista.”

Brza dostava

Opisala je i neugodno iskustvo s dostavom. “Moj paket koji je trebao doći iz Njemačke u Hrvatsku bio je nestao dva mjeseca. Kada sam zvala centar za korisnike, nitko mi se nije javljao”, kaže. “Otišli smo u poštu da pitamo, ali oni su nam samo rekli da nemaju pojma gdje je”, dodaje.

Cijena vozačke dozvole

“Kada sam prvi put čula koliko košta, šokirala sam se. Od instruktora do testova izađe oko 1500-2000 eura”, navodi. “Zašto je to toliko skupo? To je nešto što je potreba, zar ne bi trebalo biti jeftinije?” pita.

Pušenje

Kaže da joj pušenje ne smeta, osim ako je u zatvorenom prostoru ili kad netko hoda s cigaretom i puši ispred djece.

Za kraj je poručila kako zna da će joj hejteri reći da ide iz Hrvatske ili da se vrati odakle je došla. “Ja volim Hrvatsku, ali normalno je da se ne sviđa svima sve u državi”, zaključila je., piše Index.hr