Tomašević i ekipa ponovo uprskali : Gradska plinara Zagreb neće Zagrepčane opskrbljivati plinom?

Tomašević i ekipa ponovo uprskali : Gradska plinara Zagreb neće Zagrepčane opskrbljivati plinom?


Gradska plinara Zagreb Opskrba, čini se, prvi put u povijesti neće Zagrepčane opskrbljivati plinom. Naime, na natječaju Hrvatske energetske regulatorne agencije, na kojemu se opskrbljivači natječu za pojedina opskrbna područja, Gradska plinara navodno nije pobijedila, nego je najbolju ponudu za područje Zagreba dao mali distributer iz Međimurja, piše HRT.

Iako će se rezultati natječaja za odabir opskrbljivača javne usluge plinom objaviti u srijedu, već sada je u javnost procurila informacija da je Gradska plinara Zagreb Opskrba dala lošiju ponudu. Najpovoljniju je dalo Međimurje plin – 10 centi manje po megavatsatu od onoga što je ponudila Gradska plinara Opskrba.

– Direktor je objašnjavao da je to dogovarao s vlasnikom u suradnji s gradonačelnikom. Ne znam koje su to kompetencije i znanja gradonačelnika u plinskom biznisu da bi otišao tako rapidno s cijenom i ugrozio dobivanje natječaja za opskrbu plinom Grad Zagreb, rekao je Vlatko Kottnig, predsjednik Sindikata distribucije plina i plinske tehnike Hrvatske.

Prije mjesec dana HERA je isti natječaj poništila. Ako to ne učini ponovno, to bi za Gradsku plinaru Zagreb mogao značiti kraj, smatra gradska oporba.

– Ako odluka HERE bude konačna, a svi znamo da je to u srijedu, onda će to biti jako crni dan i za Zagrebačke i gradsku plinaru, a pogotovo za Tomaševića, a najviše za radnike, koji vrlo moguće ostaju na cesti, kaže Mislav Herman, potpredsjednik Gradske skupštine (HDZ).

– Ovim činom direktor gradske firme Opskrba i Tomašević upropastili su tvrtku koja postoji već 162 godine, najstarija tvrtka u ZG, to je simbol GZG, objašnjava Dejan Kljajić, zastupnik u Gradskoj skupštini (Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti).

U Gradu bez komentara

– Rezultati natječaja još nisu poznati, do objave službenih ne bismo komentirali, ističe Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Zagreba.

Radnici strahuju za radna mjesta, kažu – Uprava je izgubila njihovo povjerenje.

– U pitanje se dovodi radna mjesta 100 radnika. Ako će se nastaviti poslovanje u nekakvom obliku, za ovaj mali broj poduzetništva, pretpostavljam da će veliki broj radnika biti višak, zaključuje Kottnig.

Ako se natječaj ne poništi, prvi put u povijesti plinara u vlasništvu Grada Zagreba izgubit će opskrbu cijele metropole, piše HRT.