Policija kod 67-godišnjaka pronašla arsenal oružja, uhićen nakon pijane pucnjave

Policija kod 67-godišnjaka pronašla arsenal oružja, uhićen nakon pijane pucnjave

foto: mup/ ilustracija i nema veze sa navedenim događajem

Policijski službenici Policijske postaje Omiš dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja nekoliko teških kaznenih djela.

Nakon zaprimljene informacije o pucanju  iz vatrenog oružja, policijski službenici započeli su traganje za muškarcem koji se dovodio u vezu s događajem. Policijski službenici su ga pronašli istoga dana, a s obzirom da se nalazio se u izuzetno alkoholiziranom stanju u visini od 2,65 g/kg  smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Kada su se ostvarili uvjeti nad muškarcem je provedeno istraživanje. U sklopu istraživanja, temeljem naredbe suda obavljena je pretraga prostorija koje isti koristi. Policijski službenici su pronašli i oduzeli:

–           automatsku pušku,

–          4 pripadajuće spremnika sa 75 komada streljiva

–          ručno izrađeni top u funkciji s barutom, kuglama i kapislama

–          19 komada streljiva i dvije kubure.

Nadalje tijekom pretrage pronađena je i oduzeta zračna puška s pripadajućom optikom i kutija s dijabolama  koje je posjedovao bez dozvole nadležnog tijela

Tijekom istraživanja utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da se 67-godišnjak 26. svibnja 2024.godine nasilnički ponašao prema oštećenoj, prijetio joj vatrenim oružjem, nakon čega je ispred kuće ispalio nekoliko streljiva u zrak.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 67-godišnjak ostvario obilježja kaznenih djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, Nedozvoljeno posjedovanje, izrada, nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, Prijetnja i Nasilje u obitelji radi čega je jučer nakon dovršenog istraživanja uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

U odnosu na pronađenu zračnu pušku i dijabole protiv 67- godišnjaka bit će nadležnom Općinskom prekršajnom sudu podnesen optužni prijedlog zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 27 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana., doznaje dalmacijanews