Je li ovo pomak u istrazi? Saslušani novi svjedoci u slučaju malene Danke

Je li ovo pomak u istrazi? Saslušani novi svjedoci u slučaju malene Danke

Počelo je saslušanje dvaju novih svjedoka u istrazi ubojstva dvogodišnje Danke Ilić iz Bora.

U Zaječaru, u prostorijama Višeg javnog tužiteljstva, počelo je saslušanje dva nova svjedoka u istrazi ubojstva dvogodišnje Danke Ilić iz Bora.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. ožujka u Banjskom Polju kod Bora, a policija je, nakon deset dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, uhitila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića iz Bora, za koje se sumnja da su djevojčicu udarili automobilom, a zatim njezino tijelo stavili u prtljažnik automobila i odnijeli na deponij.

Tijelo djevojčice još uvijek nije pronađeno. Tijekom istrage zločina privedeni su i otac i brat osumnjičenog Dejana – Radoslav i Dalibor Dragijević zbog sumnje da su osumnjičenom pomogli premjestiti djetetovo tijelo.

Jedan od novih svjedoka na saslušanju je Goran Pavić, bivši direktor JKP-a Vodovod, koji je dao otkaz nakon uhićenja njegovih djelatnika. Osim njega ispitan je i prijatelj osumnjičenog Jankovića, od kojeg je uhićeni u prošlosti često posuđivao automobil.

Izvori Blica tvrde da je bivši direktor dao izjavu vezanu za putne naloge od 26. ožujka, dana kad je djevojčica nestala.

“Pitali su ga kad su taj dan otišli, kad su se vratili, koje su ih kolege vidjele i o čemu su razgovarali s njima. Dao je izjavu o njihovu kretanju u danima do uhićenja, kad su koristili službeno vozilo i jesu li uzeli drugo vozilo koje nisu prijavili”, govore izvori., prenosi dnevnik.hr

Jankovićeva prijatelja navodno su pitali je li mu posudio automobil u razdoblju od 26. ožujka do 4. travnja kad je uhićen, kako bi saznali koje vozilo je korišteno za premještanje tijela. Tužitelji će usporediti izjave svjedoka s izjavama osumnjičenih.

“Ako bude određenih podudarnosti, može se reći da će biti pomaka u istrazi po pitanju otkrivanja lokacije tijela Danke Ilić”, dodaju izvori Blica.

Prethodno je obavljeno i psihijatrijsko vještačenje osumnjičenih u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Beogradu te je utvrđeno da su uračunljivi.

Dalibor Dragijević bio je osumnjičen da je pomogao bratu Dejanu premjestiti i sakriti tijelo dvogodišnje Danke Ilić, što je policiji potvrdio sam Dejan Dragijević. On se pak sumnjiči da je s kolegom Srđanom Jankovićem službenim automobilom udario djevojčicu na cesti u Banjskom Polju, a potom su je ubili i bacili njezino tijelo na deponij.