UŽIVO Remi Dinama i Rudeša na Maksimiru! (3:3) Slavlje novog naslova može početi

UŽIVO Remi Dinama i Rudeša na Maksimiru! (3:3) Slavlje novog naslova može početi

FOTO_; DINAMO 24.08.2023., stadion Maksimir, Zagreb - Prva utakmica play-offa UEFA Europske lige, GNK Dinamo Zagreb - Sparta Prag.

U srijedu su pobjedom na Rujevici plavi osvojili dvostruku krunu, a večeras su protiv zadnjeplasiranog Rudeša zatvorili sezonu. Nakon susreta će na stadionu primiti pehar i medalje, a zatim kreću putem Trga bana Josipa Jelačića gdje kreće veliko slavlje s navijačima. prenosi večernji

Dinamo je u nedjelju na Maksimiru protiv Rudeša odigrao utakmicu posljednjeg, 36. kola Hrvatske nogometne lige. Plavi su nakon turbulentne sezone svega nekoliko kola prije kraja došli do prve pozicije na prvenstvenoj ljestvici pa iskoristili kikseve Rijeke kako bi osigurali obranu naslova. U srijedu su pobjedom na Rujevici osvojili dvostruku krunu, a večeras su protiv zadnjeplasiranog Rudeša zatvorili sezonu. Nakon utakmice će na stadionu primiti pehar i medalje, a zatim kreću putem Trga bana Josipa Jelačića gdje kreće veliko slavlje s navijačima.


SASTAVI:

Dinamo: Krkalić – Šutalo, Bernauer, Pavić – Jakirović, Vrbančić, Bulat, Kaneko – Brodić, Majić, Kulenović

Rudeš: Marković – Camara, Mrčela, Vujanić, Krušlin – Mašala, Stipić, Topić, Ćorić, Latković  – Korač


90′ + 3 – Kraj utakmice!

90′ – Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

88′ – Jan Doležal je zabio za izjednačenje! Na Maksimiru je rezultat 3:3.

Na utakmici je večeras gotovo 24 tisuće gledatelja. Navijači su na tribini podignuli transparent u čast smrtno bolesnom bivšem vrataru Kochu koji nije mogao prisustvovati susretu.

80′ – Ponovo je Rudeš u prilici. Nakon ubačaja iz kornera Mrčela puca glavom, ali lopta odlazi preko gola.

77′ – Vinko Petković zabija za 3:2. Dinamo ponovo ima samo gol prednosti.

71′ – Najprije su Kaneka, Majića i Kulenovića zamijenili Miljak, Sušak i Emreli. Zatim su umjesto Brodića i Bulata u igru ušli Koščević i Stojeković.

61′ – Dinamo nastavlja pucati po golu, ali Marković ovoga puta brani. Kulenović i Vrbančić nisu uspjeli svladati gostujućeg vratara. Drugi udarac današnjeg kapetana Dinama završio je pokraj gola.

57′ – Mijenja Rudeš. Umjesto Latkovića, Ćorića i Camare na terenu su Petković, Doležal i Šare..

52′ – Sadro Kulenović zabija za 3:1. Brodić je ubacio pred gol Rudeša, a Kulenović je zabio za povećanje prednosti.

49′ – Kaneko je pogodio gredu. Protivnički vratar ostao je bespomoćan, no goste je pomazila sreća.

46′ – Počelo je drugo poluvrijeme.

45′ – Kraj prvoga poluvremena. Kadeti i juniori maksimirskog kluba na teren su iznijeli trofeje, a pridružila im se i momčad Futsal Dinama. Publika je reagirala gromoglasnim pljeskom.

44′ – Dinamo je napadački priveo kraju prvo poluvrijeme. Gostujuću momčad uglavnom je spašavao vratar. Ističe se pokušaj Vrbančića kojeg je Marković također obranio. 

36′ – Sjajno raspoloženi Takuro Kaneko pogađa za novu prednost Dinama. Uputio je loptu prema golu, a protivnički vratar je očekivao da će njome igrati Brodić. Međutim napadač Dinama ju je propustio, a ona je završila u mreži.

32′ – Dinamo ne prestaje napadati nakon izjednačenja. Zaprijetio je Kulenović, ali lopta odlazi preko gola. Minutu kasnije u protivničkom kaznenom prostoru. Zapucao je Bulat, ali lopta odlazi u blok.

28′ – Fran Topić pogodio za izjednačenje!

24′ – Brza i efikasna akcija za vodstvo Dinama. Kaneko je dodao Kulenoviću, a ovaj ju je proslijedio pred protivnički gol gdje je spreman bio Brodić za 13. gol sezone.

18′ – Kulenović je uputio opasno dodavanje u peterac, ali tamo nije bilo njegovih suigrača.

17′ – Dinamo je nanizao nekoliko dobrih prilika. Najprije je Majić zapucao iz daljine, ali ravno u ruke Markovića. Potom je pokušao i Vrbančić, ali s istim ishodom. Na kraju je Vrbančić pucao nakon ubačaja Jakirovića, no nedostajalo mu je preciznosti. 

10′ – Ćorić je pokušao ubačajem loptu dati Krušlinu, no Dinamo ovaj pokušaj lako čisti.

Na tribinama vlada sjajna atmosfera, a navijači su razvili veliki transparent u čast Dinamovog osvajanja naslova.

7′ – Rudeš je pokušao napasti, no domaća momčad brzo ih je zaustavila.

5′ – Kaneko je dobro ušao u utakmicu, nekoliko se puta probio po desnoj strani. Jednom je i zapucao iz daljine, no nije bio dovoljno precizan.

1′ – Utakmica je počela!