Jakirović nakon osvajanja titule: ”Dečki su rekli da ćemo dobit sve do kraja, tako je i bilo!”

Jakirović nakon osvajanja titule: ”Dečki su rekli da ćemo dobit sve do kraja, tako je i bilo!”

Sergej Jakirović stao je pred kamere nakon posljednje utakmice Dinama.

Dinamo je u posljednjem kolu HNL-a remizirao s Rudešom 3:3 i tako ispratili goste u niži rang

Sergej Jakirović je odlučio promiješati sastav i dati priliku brojnim juniorima koji su jedan za drugim ulazili s klupe. Rezultat je bio u drugom planu, slavilo se od prvog sučevog zvižduka., piše gol.hr

”Ostajem na klupi, imam dvije godine ugovor, ne znam kako je ta informacija izašla. Može doći do promjene, u nogometu je sve moguće, ali imamo ovdje još posla. Napravit ćemo dobar prijelazni rok sa sportskim direktorom Marićem i predsjednikom Zajecom. Imamo presicu gdje ćemo nas trojica pričati o svemu”, rekao je za MaxSport pa dodao:

”Odličan posao smo napravili, na kraju dupla kruna. Da nam je to netko rekao prije četiri tjedna, ne bih baš stavio na nas. Igrači su pokazali zajedništvo. Pun je stadion, ne sjećam se kad je ovako bilo. Idemo se proveseliti i napraviti pravu feštu.”

Dinamo nije izgubio u prvenstvu od 23. siječnja i teškog nokauta od Lokomotive na Maksimiru.

”Ja računam naš niz bez poraza od utakmice u Grčkoj. Možda je to bila sreća u nesreći što smo ispali iz Konferencijske lige, nije bilo ugodno, mislim da nam je to pomoglo u završnici prvenstva. Postali smo još više svjesni da nam je HNL važan. Dečki su mi rekli: ‘Šefe, dobit ćemo sve do kraja’. Danas nismo, ali napravili smo glavni dio posla”, kazao je.

Čeka se samo finale Lige prvaka


Dinamo je odradio svoje, situacija u Danskoj i Češkoj se poklopila, čeka se samo finale Lige prvaka kada će Modri znati hoće li krenuti svoj europski put od play-offa Lige prvaka.

”Pratit će se finale Lige prvaka, navijamo više nego ikad za Real Madrid. Znamo kako je kad kreneš jako rano, nemaš odmora. Ovo bi bilo sjajno kada bi krenulo 23. kolovoza u play-offu. Imat ćemo cijeli lipanj za odmor. Kada Real osvoji, još jednom ćemo se proveseliti.”

Priznao je Jakirović kako je sezona bila izuzetno iscrpljujuća i da sa strane rad u Dinamu izgleda lagodnije.

”Meni je ovo prvo iskustvo. Kada ste van Dinama, govorite da bi napravili to ovako i onako, ali kada uđete u ovaj žrvanj, onda vidite da to nije baš tako. Ja sam nekako izdržao na svoj način, jako puno je utakmica i teško je ljudima objasniti kada nemaš vremena za ništa. Moramo smisliti nešto novo za pripreme kako bismo bili još uigraniji”, zaključio je trener Dinama.