Dvanaest ozlijeđenih zbog turbulencije na letu Qatar Airwaysa za Dublin

Dvanaest ozlijeđenih zbog turbulencije na letu Qatar Airwaysa za Dublin

Dvanaest osoba ozlijeđeno je nakon turbulencije u nedjelju na letu Qatar Airwaysa iz Dohe za Dublin.

Let, koji je sletio u Dublin malo prije 13 sati po lokalnom vremenu, dočekale su hitne službe, uključujući policiju zračne luke i odjel za vatrogasce i spašavanje.

Prema priopćenju zračne luke Dublin, u incidentu je ozlijeđeno šest putnika i šest članova posade. Let QR107 Qatar Airwaysa doživio je turbulencije dok je letio iznad Turske, stoji u priopćenju, javlja CNN.

Dublinska zračna luka priopćila je da pomaže putnicima i osoblju te da to nije utjecalo na rad.

U izjavi za CNN, Qatar Airways je rekao da je let sigurno sletio u Dublin, ali da je ‘manji broj putnika i članova posade zadobio lakše ozljede u letu i sada im se pruža liječnička pomoć’.

‘Stvar je sada predmet interne istrage’, nastavlja se u priopćenju. ‘Sigurnost i sigurnost naših putnika i posade naš su glavni prioritet’.

Podsjetimo, turbulencije su prije nekoliko dana bile razlog smrti jednog i ozljeđivanja 104 putnika na letu Singapore Airlinesa.

Let SQ321 iz Londona za Singapur letio je u utorak na visini od 37.000 stopa kada se zrakoplov naglo spustio prije nego što se popeo nekoliko stotina stopa. Zatim je opetovano padao i penjao se otprilike jednu minutu.