Hus iz Parnog valjka otkrio na koji način bježi od realnosti sa suprugom: “Najčešće smo sami, ali i djeca dođu tu i tamo…”

Hus iz Parnog valjka otkrio na koji način bježi od realnosti sa suprugom: “Najčešće smo sami, ali i djeca dođu tu i tamo…”

Dok je jedan vrsni pomorac i skijaš, drugi sportsko uzbuđenje traži u kilometarskim vožnjama biciklom. Iako je razlika između njih 40 godina, Hus i Igor iz Parnog valjka, dokazuju da glazba povezuje i prelazi sve dobne granice.

Raspored ljetnih svirki naših glazbenika već je pun, ali i pred Parnim je valjkom turneja diljem Jadranske obale.

Na pitanje hoće li biti vremena za odmor, član benda Husein Hasanefendić odgovorio je kratko i jasno.

“Manje od onog što bih ja htio”, kaže u smijeh, a potom je otkrio i gdje ljetuje.

“Ja sam uglavnom gdje me put nanese, ja sam na brodu pa onda gdje se odlučim u tim periodima kada je slobodno”, objasnio je.

Svi već znaju da je dobar skijaš, a sada je priznao kakav je pomorac.

“Od 80-e nisam ljetovao bez broda i nemam nijedan udes”, kaže Husein, također kroz osmijeh.

Dok Husein u miru i tišini uživa na svom brodu, Igor preferira nešto aktivniji odmor. Naime, amaterskim biciklizmom bježi od svakodnevnog stresa.

“Najbrža biciklistička ruta mi je Zadar – Vransko jezero, 89 kilometara. Volim taj sportski mazohizam, kad prži sunce, kad je teško pa grčevi… Ima nešto u tome”, otkrio je.

Ali, ima nešto i u mirnoj plovidbi u omiljenom društvu.

“Supruga i ja smo najčešće sami, onda nam se izmjenjuju prijatelji. Tu i tamo djeca dođu, puno manje nego što bismo željeli, ali oni su u svojim poslovima. Kći je u Americi pa je to i više teško, ali imamo dobro društvo. Nekako se pobjegne od realnog života”, kaže Hus.

On i supruga Viki ove godine slave 44. godišnjicu braka, a neke od najljepših balada Parnog Valjka, Husein je posvetio upravo njoj.

Članovi benda obožavateljima su otkrili i da će uskoro izaći novi singl „Kad padne mrak“., piše dnevnik.hr