Neraspoloženi ste i bezvoljni? Ove četiri stvari šire loše vibracije u kući!

Neraspoloženi ste i bezvoljni? Ove četiri stvari šire loše vibracije u kući!

Dom može biti oaza udobnosti i opuštanja nakon svakodnevnog stresa. Ali postoje i određene pogreške koje nesvjesno činimo, a koje uzrokuju pad raspoloženja i širenje negativnih vibracija.

Sigurno ste se više puta našli u situaciji da se kod nekoga osjećate jako dobro i ugodno, a u nečijem stanu osjećate se nelagodno i jedva čekate izaći van? U nastavku pročitajte zašto.

Uvelo cvijeće

Svježe cvijeće i biljke pozitivno utječu na zrak u prostoriji i čine cijeli prostor živahnijim.

Istraživanja su pokazala da ako cvijeće stavimo na prazna mjesta u stanu, vrlo brzo ćemo smanjiti posljedice stresa.

No, čim cvijeće počne venuti, odmah ga bacite, jer osim čudnog mirisa, “tužan” izgled negativno utječe na raspoloženje, piše Krstarica.

Nered

Nered je također loš za raspoloženje. Ako su stvari razbacane posvuda u vašem domu, to djeluje traumatično. Zato je važno redovito čistiti i pospremati prostorije u kojima boravite.

Osim toga, dobro je riješiti se starih stvari. Ne samo da ćete imati više prostora, već ćete se i riješiti nepotrebnog tereta. A sve to popravlja raspoloženje.

Pogrešna boja zida

Boje utječu na raspoloženje, a to se vidi već pri odabiru svakodnevnih odjevnih predmeta. S druge strane, ne možemo tako lako promijeniti boju zida. Stoga treba pripaziti na odabir prave boje ovisno o namjeni prostorije.

Primjerice, žuta i ružičasta su odlične za dobro raspoloženje u dnevnom boravku, dok za spavaću sobu treba izabrati plavu ili zelenu.

Crvena je općenito “teška”.

S jedne strane, može djelovati kao ukras, a s druge strane, crvena je vrlo dominantna i može izazvati agresivno raspoloženje.

Ako se ipak ne želite odreći bolje ljubavi i radosti, odaberite nježniju nijansu (smeđe-crvenu ili ružičasto-crvenu).

Neugodno svjetlo

Svjetlost može imati nevjerojatan učinak na ugođaj sobe i naše raspoloženje općenito. Stvorite atmosferu, ali pazite da ne bude pretamno.

Ako imate jedno slabo svjetlo u sobi, nećete se osjećati ugodno. Bolje je imati više izvora svjetlosti (stolne lampe, podne lampe, na zidu…)

Tako ćete uvijek imati pravo svjetlo za različite situacije.