Martina Dalić: U tri godine prosječnu plaću radnika povećali smo za 52%

Martina Dalić: U tri godine prosječnu plaću radnika povećali smo za 52%

Glavna skupština Podravke u četvrtak je donijela odluku o isplati najveće dividende u povijesti.

Dividenda iznosit 3,20 eura po dionici, što je 21 posto više nego lani. Mirovinskim fondovima, koji drže oko 50 posto dionica, bit će isplaćeno ukupno 11,6 milijuna eura.

Država će putem svojih fondova od Podravke dobiti 5,7 milijuna eura. Dobro će proći i Mesna industrija Braća Pivac koja će dobiti oko 1,2 milijuna eura. Riječ je o bruto iznosima iz kojih se plaća porez na dohodak od kapitala.

Pravo na isplatu dividende imat će svi dioničari Podravke koji 14. lipnja budu registrirani u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu. Dividenda će se isplatiti 12. srpnja. Tvrtka za isplatu dividende planira izdvojiti ukupno oko 22 milijuna eura.

Predsjednica uprave Podravke Martina Dalić na skupštini dioničara danas osvrnula se na proteklu poslovnu godinu te najavila planove u idućem razdoblju.

Naglasila je kako su prosječne neto plaće radnika Podravke u prosincu lani bile veće za prosječnih 19 posto u odnosu na isti mjesec predlani te čak za 52 posto u odnosu na prosinac 2020. godine.

Time su ispravljene brojne nepravde vezane uz primanja i način obračuna plaća koje su radnike Podravek mučile godinama, rekla je čelnica koprivničke kompanije.

Otkrila je i kako je Podravka grupa dvije trećine ukupnih prihoda lani ostvarila izvan tržišta Hrvatske te navela potrebu za daljnjom internacionalizacijom poslovanja., doznaje danica