Mamić: “I oni koji ne vole HDZ će se složiti da je Jandroković političar od formata”

Mamić: “I oni koji ne vole HDZ će se složiti da je Jandroković političar od formata”

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić je gostovala u N1 Studiju uživo. S našim Igorom Bobićem je razgovarala o novom sastavu Vlade.

Jandroković je izabran za predsjednika Sabora po treći put. “Izborom predsjednika, Sabor je konstituiran”, poručio je.

“Gordan Jandroković je odlično obnašao funkciju šefa Sabora”, ocijenila je Mamić te dodala: “Jandroković je imao dobru kampanju. Bila je bolja od općenito HDZ-ove kampanje.

Prošao je zanimljiv put, od potpuno lošeg imidža kada su ga nazivali različitim imenima i kada mu se prigovaralo zbog nekompetencije na početku karijere. Sada i svi koji vole i ne vole HDZ se slažu da je izrastao u političara od formata.”

Smatra da bi on bio i najbolji nasljednik Plenkovića, na mjestu predsjednika stranke: “U javnosti se spekulira da je Anušić najbolji izbor HDZ-a za sljedećeg predsjednika stranke, ali bilo bi puno bolje za njih da je predsjednik iz Zagreba kako bi stranka ostala nacionalna”, kazala je.

“Premijer izgleda kao čovjek koji je riješio Vladu. I gospodin Milić je rekao da su sve dogovorili i da nema otvorenih pitanja”, ističe.

“Iz Domovinskog pokreta ustraju na narativu da neće odustati od onog što javno govore, ali to su stvari koje ne idu u program rada Vlade. Bit će zanimljivo gledati kako će manjinci reagirati na program Vlade koji će biti predstavljen i hoće li prema njima sve biti čisto”, kazala je stručnjakinja.