Baby Lasagna je tema sjednice Vlade: Odlučit će koliku će mu nagradu dati za Eurosong

Baby Lasagna je tema sjednice Vlade: Odlučit će koliku će mu nagradu dati za Eurosong

U Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici održava se 306. sjednica Vlade, koja je do sklapanja koalicijskog sporazuma između HDZ-a i DP-a te glasanja u Saboru, još uvijek tehnička. Na dnevnom redu je 18 točaka

Treba li Baby Lasagni dati novčanu nagradu zbog osvojenog drugog mjesta na Eurosongu, hoće li Ministarstvo zdravstva nabaviti CT simulatore za zdravstvene ustanove, mogu li se općine Nedelišće, Vladislavci i Brinje zadužiti kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak, kakvo je stanje obnove nakon potresa i koliko su potrošili sredstava iz Propačunske zalihe Državnog proračuna od 1. siječnja do ožujka 2024. godine. 

Ovo su samo neke od 18 točaka o kojima danas raspravlja tehnička Vlada. Dvanaest točaka je na otvorenom djelu sjednice za javnost, a šest na zatvorenom, među kojima su i Prijedlog za davanje suglasnosti zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava za postizanje prijateljskog rješenja spora i Nacrti prijedloga odluka o davanju suglasnosti za otvaranje privremenih Konzularnih ureda. Tu su i kadrovska pitanja., piše 24sata.