Zvonarek dobio profesionalni ugovor u Bayernu, evo dokad je potpisao

Zvonarek dobio profesionalni ugovor u Bayernu, evo dokad je potpisao

PRIJE samo tri dana veliki talent hrvatskog nogometa i U-21 reprezentativac Lovro Zvonarek nastupio je prvi put u početnoj postavi minhenskog Bayerna. Prije toga je skupio 15 minuta u tri dotadašnje utakmice za njemačkog velikana. Četiri minute prošle su u njegovoj četvrtoj utakmici za klub kad je zabio svoj prvi gol. Tri dana kasnije potpisao je profesionalni ugovor.

Podsjetimo, Zvonarek je potpisao za Bayern još u ljeto 2021., nakon čega je u ostao na posudbi u Slaven Belupu. Klub iz Koprivnice za njega je dobio 2 milijuna eura odštete fiksno, ali ispune li se bonusi iz ugovora, cifra može narasti do čak 5 milijuna eura, čime bi Zvonarek postao jedan od najskupljih tinejdžera u povijesti HNL-a.

Potpisao je do ljeta 2027.

Kod njegovog prvijenca Thomas Müller je iskusno propustio loptu, ona je došla do Zvonareka, a 19-godišnji Hrvat je s vrha kaznenog prostora krasno zabio prizemnim udarcem od suprotne vratnice. Nakon utakmice Müller je posvetio objavu Zvonareku.

Legendarni Nijemac objavio je zajedničku fotografiju sa Zvonarekom i napisao: “Uvijek počinje s prvim golom.” Objava je zaradila tisuće lajkova i oduševila je Bayernove fanove, a sad je reagirao i klub. Kako je objavljeno, Bayern je trojici mladih igrača dao profesionalne ugovore. Oni su Noel Aseko Nkili, Adam Aznou i Lovro Zvonarek. Zvonarekov traje do ljeta 2027. godine., piše Index.hr