Filmska pljačka u susjedstvu: Podignuti helikopteri i dronovi, razbojnici ukrali milijun eura i nestali

Filmska pljačka u susjedstvu: Podignuti helikopteri i dronovi, razbojnici ukrali milijun eura i nestali

Policija u Bosni i Hercegovini i dalje traga za razbojnicima koji su opljačkali vlasnicu mjenjačnice i ukrali joj oko milijun eura. Nakon što su ženu napali ispred njezine kuće, ukrali su joj torbe s novcem i pobjegli. Policija je pronašla automobil kojim su počinili pljačku, ali razbojnicima još nema traga.

Policija Republike Srpske pokrenula je veliku akciju u koju su uključeni i helikopter i dronovi, a brojni policajci tragaju za razbojnicima koji su u utorak oko 16 sati izveli filmsku pljačku u Banjoj Luci.

Trojica maskiranih razbojnika, naime, pripremili su sačekušu za vlasnicu mjenjačnice, a kada je ona došla do svoje kuće opljačkali su ju. Jedan od razbojnika je nasrnuo je na nju i oteo joj torbe u kojima se nalazilo oko dva milijuna konvertibilnih maraka, odnosno oko milijun eura. Mediji pišu da se radilo o tri torbe s novcem. Razbojnici su nakon pljačke pobjegli u crnom Seatu, a prilikom napada na mjestu pljačke ispao im je suzavac, piše Dnevni avaz.

Sumnja se da je razbojnicima netko dojavio koliko će novca žena nositi u torbama. Vozilo je oko 23 sata pronađeno u naseljenom dijelu grada, a pljačkašima i dalje nema traga te policijska istraga još uvijek intenzivno traje.

Šef Odjela za imovinske delikte PU Banja Luka Siniša Lepir rekao je da policijski službenici poduzimaju sve potrebne radnje kako bi se utvrdilo tko bi mogao biti izvršitelj kaznenog djela. U potragu je uključen i helikopter MUP-a Republike Srpske i dronovi, piše Srpska info.

Mobitel vlasnice mjenjačnice bio je skriven u jednoj od torbi, a kako doznaje Srpska info, posljednji put je lociran u naselju Zalužani. Automobil je pronađen u banjalučkom naselju Sunce, a torbe s novcem su završile na području Zalužana. Pretpostavlja se da je ovo put kretanja pljačkaša.