Četiri navike koje trebate uvesti ako želite postati jutarnji tip

Četiri navike koje trebate uvesti ako želite postati jutarnji tip

Niz je načina kako se ujutro pripremiti za produktivan dan. No, ako se ujutro probudite i odmah razmišljate o tome što je pošlo po zlu dan prije ili koji su sve zadati, stručnjaci tvrde da se morate tome oduprijeti.

Michele Leno, američka psihologinja otkrila je koje stvari ujutro treba – izbjegavati. Naime, među njima je i buđenje uz iritantan zvuk budilice koji u pravilu mrzimo. Također, ujutro ne treba odmah mozak opteretiti ‘to-do’ listom. Savjetovala je da kada se takve misli ujutro prvo pojave, pokušajte ih odmah preusmjeriti.

Buđenje uz glasnu, neugodnu budilicu

“Taj grozan zvuk koji vas probudi može uzrokovati mnogo tjeskobe. Ima umirujućih zvukova, birajte one koji nježno bude”, savjetuje dr. Leno.

Odmah pokušavate riješiti neki gorući problem

Bilo da se radi o otkrivanju nečega što je pošlo po zlu prethodne noći ili pravljenju planova za sljedeću večer ili dan, nema smisla odmah krenuti u razmišljanje o tome. To je, naime, recept za katastrofu.

Dopustite sebi da polako uđete u dan prije nego što pokrenete svoj mozak.

Provjeravanje mobitela

Naravno da je normalno pregledavati mailove i mreže, no ipak treba pričekati da se potpuno razbudimo te ne ometati unutarnji jutarnji mir s previše informacija.

“To vas uvlači u živote drugih, konzumirate tuđe zahtjeve, vijesti, to vas može učiniti manje kreativnim”, naveo je psiholog Lee Chambers, dodajući kako je ipak bolje da u miru razmislite o novom danu, prenosi 24sata.

Zdrav način za početak dana

Ovo su načini koji vam pomažu da lagano uđete u dan:

-Probudite se svaki dan u isto vrijeme
-Prvo razgrnite zavjese kako biste pustili dan u sobu
-Lagano rastezane i vježbanje

-Izbjegavajte ekrane
-Popijte čašu vodu
-Držite se svoje rutine što je više moguće čak i kada putujete

Nikad nije kasno da postanete jutarnji tip osobe, piše Huff Post., prenosi N1.