Filmski napad na prijevoz zatvorenika: Napadači ubili zaštitare i pobjegli s kriminalcem

Filmski napad na prijevoz zatvorenika: Napadači ubili zaštitare i pobjegli s kriminalcem

Image by Diego Fabian Parra Pabon from Pixabay


Tri zatvorska službenika ubijena su u Eureu u blizini francuskog grada Rouena u filmskom napadu na vozilo koje je prevozilo zatvorenika. Uspjeli su ga osloboditi i svi zajedno pobjeći u nepoznatom smjeru.

Napadači su otvorili vatru iz sačmarice na zatvorski kombi, doznaje agencija France Press iz policijskog izvora. Ministar pravosuđa Eric Dupond-Moretti, potvrdio je da su dva agenta preminula, dok su tri teško ozlijeđena te da je na putu za kriznu jedinicu Ministarstva, piše Le Monde.

Zatvorenik, kojem je nadimak Muha, prevožen je iz Rouena u Evreux, a nakon napada je pobjegao. Napad se dogodio na naplatnoj kućici Incarville (Eure) malo poslije 11 sati, u napadu su sudjelovala dva vozila marke audi i bmw koji su napali zatvorski kombi koji je prevozio zatvorenika.

Jedno je vozilo napadača vrlo brzo pronađeno zapaljeno i odbačeno. Prvi policijski izvor rekao je za AFP da su kriminalci pobjegli i da je jedan od njih ozlijeđen.

U videu koji je objavljen na društvenim mrežama vide se dva napadača odjevena u crno kako prilaze zatvorskom kombiju, prenosi dnevnik.hr.