Ogroman interes za izložbu aviona: “Privilegirani smo što smo iz blizine mogli vidjeti sve te letjelice”

Ogroman interes za izložbu aviona: “Privilegirani smo što smo iz blizine mogli vidjeti sve te letjelice”

Brojni građani došli su vidjeti zrakoplove i letački program na trećem velikogoričkom aeromitingu AIRVG2024. Najpopularniji eksponat bio je novi hrvatski vojni avion Rafale.

Rafale, MiG 21, helikopteri i brojne druge letjelice, ali i bogat letački program, među kojim je i nastup akro grupe Krila Oluje, privukli su veliki broj građana na subotnji aeromiting AIRVG2024 u Velikoj Gorici. Do kraja dana organizatori očekuju da će zrakoplovnu priredbu na starom terminalu Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman posjetiti oko 20.000 ljudi. 

“Super nam je. Došle smo iz Zagreba, a ja sam inače iz Vukovara. Čekamo Air Show jer nam se čini najzanimljivijim”, rekla je posjetiteljica Adriana.

“Privilegirani smo što smo iz blizine mogli vidjeti sve te letjelice. Šteta što je samo jedan Rafale otvoren pa da se može u kokpit, nažalost, mi nismo mogli toliko dugo čekati da i to iskusimo. Posebno je dojmljivo vidjeti iz takve blizine kako putnički avioni slijeću i polijeću”, rekla je Koraljka.

Osim izložbe aviona i letačkog programa, posjetitelje su preletjeli avioni MiG 21 i Rafale, a najmlađi posjetitelji osjetili su uz pomoć VR naočala kakav je osjećaj letjeti u avionima i helikopterima Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva.

Cilj aeromitinga je promocija zrakoplovstva u Hrvatskoj te Velike Gorice kao “Grada zrakoplovstva”, a naglasak ovog, trećeg zrakoplovnog dana u Velikoj Gorici, je modernizacija zrakoplovstva i promocija poziva za vojne pilote, zrakoplovne tehničare i druga zanimanja vezana uz zračni promet i vojno zrakoplovstvo.

“Doista smo zadovoljni. Ljudi su zaista veliki zaljubljenici u zrakoplovstvo. Zračna luka i sve zrakoplovne aktivnosti koje se ovdje događaju i Velika Gorica su oduvijek bili jako dobri susjedi i čast nam je da možemo napraviti ovakav događaj i da smo mogli velik broj posjetitelja”, rekao je organizator Juraj Odrčić.

“S obzirom na interes i to da je nedostajalo ulaznica za sve koji su pokazali interes za ovaj događaj, trudit ćemo se idućih godina i povećati broj posjetitelja. Ugodno smo iznenađeni intresom, a ovaj bogati program je opravdao sva očekivanja i upravo zato ćemo nastaviti tradiciju”, zaključio je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Veliki interes za aeromiting nije iznenadio organizatore, jer su, podjsetimo, sve ulaznice podijeljene u samo dva sata od puštanja u promet. , piše dnevnik.hr