Hrvatski rekorder: Vozač iz Slavonskog Broda zaradio osam kazni po 1320 eura

Hrvatski rekorder: Vozač iz Slavonskog Broda zaradio osam kazni po 1320 eura

Vozač (49) iz Slavonskog Broda vjerojatno je hrvatski rekorder po broju prekršajnih osuda i ukupnom iznosu izrečenih kazni, a da to ni sam ne zna.

Zasad ih ima osam, svaku na 1320 eura, svaki put i tromjesečnu zabranu vožnje te još i osam puta po 13,27 eura troškova postupka, dakle ukupno 10.560 eura kazni i 106,16 eura troškova (oko 80.000 kuna).

S tim da nije isključeno da ih ima još, s obzirom da je od 24. kolovoza do 22. rujna 2022. u satima iza ponoći svaki put na istom mjestu u Dragi Bašćanskoj kod broja 5 na Krku zatečen kako upravlja “renaultom” riječke registracije iako mu je vozačka dozvola poništena temeljem rješenja Policijske uprave Brodsko-posavske zbog prikupljenih 12 negativnih bodova. Pravo ponovnog polaganja vozačkog ispita imao je tek od 9. veljače ove godine, prenosi Večernji list.

Iz objavljenih presuda ne vidi se kako je vozač zatečen premda se iz serijskih optužbi zbog uzastopnih prekršaja (24., 25., 27., 29., 31. kolovoza, te 5., 7. i 22. rujna) može zaključiti da nije policija svaki put noću dočekivala “mušteriju”. Što je bilo kobno definitivno potvrđuje GoogleMaps iz rujna 2022. godine na kojem se vidi nadzorna kamera pričvršćena na stupu javne rasvjete uz cestu u Dragi Bašćanskoj kod broja 5. Zbog toga se može opravdano sumnjati da vozač ima još prekršajnih predmeta.

To više, jer sudeći po dobi vozača i da je iz Slavonskog Broda, a svi prekršaji su se događali u noćnim satima u ljetnim mjesecima, zaključujemo da se vozač u te sitne sate vraćao s posla radeći negdje na Krku. Naime, okolnosti se ne znaju jer u niti jednom od osam predmeta nije se odazvao uručenom pozivu da iznese svoju obranu kod sutkinje Općinskog suda u Crikvenici Stalne službe u Krku Branke Kolač.

Sutkinja je zaključila da postupak može okončati i bez njegove nazočnosti, a kako mu se presude nisu mogle uručiti ta je formalnost odrađena objavom presuda na e-oglasnoj ploči sudova tako da vozač niti ne zna kako je i koliko puta kažnjen. Inače, sutkinja je vjerojatno koristila opciju “copy-paste” pri pisanju presude jer je u svakom od osam predmeta trebalo izmijeniti samo oznake predmeta i optužnog prijedloga krčke policije, te vrijeme počinjenja prekršaja, dok je sve ostalo identično.