Pijani motorist kasno sinoć zabio se u biciklista bez svjetala i prsluka!

Pijani motorist kasno sinoć zabio se u biciklista bez svjetala i prsluka!

Foto: POLICIJA / Teška prometna sinoć u Međimurju

Teška nesreća kasno sinoć u Međimurju: pijani motociklist zabio se u biciklista koji je vozio bez svjetala i prsluka!

U srijedu oko 22.30 sati na državnoj cesti između Palovca i Donjeg Pustakovca dogodila se prometna nesreća u kojoj je 25-godišnji vozač upravljao neosiguranim i neregistriranim motociklom Yamaha pod utjecajem alkohola od 1,85 promila.

U zavoju je u potpunosti prešao na suprotnu stranu gdje je izravno udario u bicikl kojim je upravljao 48-godišnjak koji nije imao reflektirajući prsluk te se vozio bez svjetala u mrkloj noći, otkrivaju jutros u policiji.

“Uslijed udara došlo je do odbacivanja vozača bicikla te pada na prometnu traku, kao i do prevrtanja motocikla i pada vozača na kolnik. Motociklist je za vrijeme vožnje na glavi nosio propisanu zaštitnu kacigu.

No, nema u vozačku dozvolu upisanu kategoriju za motocikl te je upravljao u vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih bodova.

Vozači su vozilima hitne pomoći prevezeni u bolnicu u Varaždin, gdje je biciklist zadržan na odjelu intenzivnog liječenja, dok je motociklist nakon pregleda prevezen u bolnicu u Čakovec gdje je zadržan na liječenju”, otkrila je u četvrtak međimurska policija., doznaje danica.hr