‘Živim s obitelji na rubu siromaštva dok moja majka, s kojom nisam u svađi, uživa u luksuzu i ne da mi ne centa!‘

‘Živim s obitelji na rubu siromaštva dok moja majka, s kojom nisam u svađi, uživa u luksuzu i ne da mi ne centa!‘

Jedna je žena izazvala vekuju pozornost na internetu nakon što je otkrila svoju financijsku situaciju u usporedbi s majčinom.

Na društvenoj mreži Mumsnetu, “od roditelja i za roditelje”, svoju je objavu naslovila s: “Bogati roditelj ne pomaže vrlo siromašnom (odraslom) djetetu.” Htjela je dobiti savjete od drugih korisnika o tome kako se nositi s njezinom situacijom – prenosi The Sun.

Objasnila je kako je njezina “mama ‘teška‘ nekoliko milijuna funti”, ali su ona, njezin suprug i njihova obitelj “na rubu siromaštva”, i to “najmanje 15 godina”.

“Za Božić prodajem vlatite stvari na eBayu kako bih prikupila novac da bih članovima obitelji mogla kupiti božićne darove. Nikad ne uključujemo grijanje jer si to jednostavno ne možemo priuštiti.” Napominje da nikad ne putuju igdje na odmor.

Njezina mama, međutim, “ide na nekoliko luksuznih putovanja godišnje, uvijek leteći poslovnom klasom”.

Ona “živi u ogromnoj vili”, a njezina kćerka otkriva da je to jedna od sedam nekretnina koje posjeduje, od kojih je neke dobila “od svojih bogatih roditelja”.

Žena je na Mumsnetu upitala: “Znam da to i ne moram pitati, jer znam da je čudno što mi ne nudi nikakvu pomoć, ali što vi mislite o tome?”

Žena, koja ima 56 godina, otkrila je da njezina majka ima skoro 80, ali je izvrsnog zdravlja i u dobroj formi.

“Sve žene u obitelji žive do otprilike 100 godina, pa iako ću ja biti naslijednica, tada ću najvjerojatnije biti u 70-ima, što zapravo nije vrijeme kada ću trebati novac koliko danas”, objavila je.

Upitala je korisnike Mumsneta “Da ste vi na njenom mjestu, biste li mi pomogli?”

Dodala je i kako, kad se ponekad nađe s mamom na ručku, ova “nikad ne počasti”, uvijek mora platiti svoju polovicu.

Ali, kaže da njezina mama inače rado “izdašno” počasti svog “dečka”.

Odgovori koje je dobila bili su različiti.

Jedna je osoba komentirala: “Ovo mi je vrlo čudno. Na njenom mjestu ja bih ti u najmanju ruku dala jednu od nekretnina.”, prenosi slobodna

Netko drugi je rekao: “Ne bih mogla uživati u luksuznom životu dok se moje dijete ovako muči.”

“Pomogao bih financijski osim ako ne postoji razlog zbog kojeg mislim da se toj osobi ne može povjeriti novac, poput ovisnosti o drogama/kockanju ili golemog, prekomjernog trošenja. Pa čak i u tom slučaju vjerojatno bih svom djetetu pokušao pomoći na druge načine, a ne samo da mu dajem velike svote novca.”

“Znam da te tvoja mama zakonski nije dužna uzdržavati, ali mislim da je čudno da to ne radi,  osim ako ne postoji opravdani razlog koji možda ne spominješ.”