Saznala je da je njen otac lažirao vlastitu smrt prije dvije godine: ‘Ne znam što sad napraviti’

Saznala je da je njen otac lažirao vlastitu smrt prije dvije godine: ‘Ne znam što sad napraviti’

Otkrila je pogrešku dok je pokušavala podnijeti zahtjev za putovnicu i sada se pita što učiniti.

26-godišnja žena, koja živi u Melbourneu, objavila je objavu na Redditu u kojoj je otkrila da se njezin otuđeni otac, koji živi u Novom Južnom Walesu, zakonski smatra preminulim, iako je zapravo živ. Otkrila je pogrešku dok je pokušavala podnijeti zahtjev za putovnicu i sada se pita što učiniti, i je li on ‘lažirao’ vlastitu smrt ili je došlo do pogreške službenika, piše Mirror.

Pišući na Redditu, objašnjava kako sada nije sigurna koji su sljedeći koraci i kako postići da ga uvedu u sustav kao živog, a ne kao mrtvog. Ona piše: ‘Nisam bila u izravnom kontaktu sa svojim ocem cijeli život, jednom sam ga srela kad sam imala 6 godina. Kad sam imala 21, njegova mi je sestra rekla da umire i da bi cijenio telefonski poziv psihijatrijskom odjelu gdje on živi od moje 7. godine. 

‘Osoba koja tamo radi dala mi je određeni popis tema o kojima ne smijem razgovarati te rekla da ako ih spomenem naše će poziv biti prekinut. To je uključivalo bande, kultove i iluminate. Njegov mozak je bio više nego spržen od droga koje je uzimao i čak je vjerovao da mu se TV obraća, govorio je glasom i služio se inteligencijom djeteta’, dodaje. 

Nastavila je: ‘Ubrzo, 2022. godine, ista mi je sestra rekla da je pušten s odjela… nakon 17 godina zatočeništva u sobi i znajući koliko je mentalno nestabilan, mislila sam da je to vrlo čudno, ali prihvatila sam njihovu odluku’. 

Međutim, otkrila je više o njegovom puštanju na slobodu kada su joj bili potrebni rodni listovi oba roditelja kako bi podnijela zahtjev za izdavanje putovnice. No, kada je trebalo upisati ime oca, nudilo joj je samo da opciju da je ona dijete preminulog oca. 

U potvrdi smrt njezina oca, ona je datirana otprilike u vrijeme njegovog puštanja s odjela na kojem je bio, ali to ne štima jer njezin otac uopće nije umro. Podijelila je: ‘Pogledala sam njegovu Facebook stranicu, javna je, moja sestrična rodila je u prosincu 2023. i ima sliku na kojoj on drži njezino dijete. Nema objava o njegovoj smrti ili bilo čemu, još je uvijek živ, svakodnevno objavljuje slike s rođacima i tetama s kojima sam u kontaktu’. 

Zatim je upitala: ‘Kako mogu prijaviti njegovu lažiranu smrt? Guglala sam to i jedina stvar koja se pojavljuje je kako su drugi ljudi lažirali svoju smrt’. Drugi korisnici Reddita podijelili su svoje savjete: ‘Postoji realna šansa da ga je institucija u kojoj je bio slučajno proglasila mrtvim, pogotovo ako objavljuje stvari na javnoj Facebook stranici. Kontaktirajte policiju i kontaktirajte njega – vjerojatno ni ne zna da je mrtav’. 

Druga je osoba napisala: ‘Poprilično sam siguran da nije lažirao svoju smrt, s obzirom na mentalno stanje u kojem je bio. Netko ga je prevario. Uzmite putovnicu, a zatim obavijestite nadležne institucije da nije mrtav’.

Žena ispričala: ‘Tata je prevario mamu, pa smo se sestra i ja odlučile osvetiti njegovoj ljubavnici’, piše Vecernji.hr