Očajni Hajduk izgubio od Varaždina. Drožđek matirao Bijele sjajnim udarcem

Očajni Hajduk izgubio od Varaždina. Drožđek matirao Bijele sjajnim udarcem

HAJDUK – VARAŽDIN 0:1 (Drožđek 67.)

https://youtube.com/watch?v=3YHremG08WQ%3Ffeature%3Doembed

HAJDUK: Buljan – Moufi (od 46. Perišić), Uremović, Prpić, Sigur – Krovinović (od 61. Kleinheisler, žk), Pukštas – Benrahou (od 83. Durdov), Kalik (od 61. Odjidja Ofoe), Brekalo – Trajkovski (od 46. Kalinić)

VARAŽDIN: Silić – Škaričić, Jelenić (od 46. Lesjak), Ba, Boršić – Vukčević, Postonjski, Lusavec, žk(od 90. Marina) – Mitrovski (od 77. Mistrafović), Dabro (od 61. Šego), Drožđek (od 89. Gudelj)

Pogodak Drožđeka pogledajte OVDJE.

Mukama navijača Hajduka nikad kraja, stigli su na Poljud u značajnom broju, sa sjeverne tribine bilo je bučno podržavanje domaćina, ali na terenu novi udarac reputaciji splitskog kuba, još jedan poraz, sada je Varaždin nadigrao i pobijedio splitski sastav (0-1, Drožđek 67.). Nema pomoći, momčad Hajduka se totalno srozala, baš je nevjerojatna nemoć Bijelih, koji nisu bili u stanju dovesti u opasnost Josipa Silića.

Hajduk u šarenom sastavu, daleko od onog najjačeg, nedostaju ozlijeđeni, ali i neki koji su vjerojatno iz nekih svojih razloga pobjegli u tu kategoriju (Melnjak, Žaper, Lučić, L. Kalinić, Livaja, Mikanović, Dajaku, Sahiti, Brajković, Skoko), dok su neki kao Ismael Diallo otpisani, a na klupi za pričuve su rekonvalescenti Perišić (zaigrao od 45. minute), Šarlija i Ferro. Takav Hajduk u prvom poluvremenu bio je nemoćan i zbrkan, Varaždinci su ne samo održavali ravnopravni odnos na terenu nego su u dva navrata ugrozili mrežu Borne Buljana (Drožđek i Postonjski).

Bijeli praktično nisu zakoračili u kazneni prostor gostiju, nisu izveli niti jednu smišljenu akciju, u pravilu su prakticirali odigravanje povratnih lopti, jer su uglavnom stoperi i vratar Buljan bili slobodni za odigravanja. Zato su se s tribina u zadnjim minutama prvog dijela zaorili zvižduci i prosvjedi razočaranih pretplatnika, njih petnaestak tisuća. Nezadovoljstvo s tribina je bilo toliko da su se čuli ironično notirani aplauzi kad bi pojedini Bijeli poslali slučajno loptu i aut.

Zanimljiv slučaj se dogodio u 51. minuti, Lamine Ba je uklizao prema Niki Siguru, koji je pao, ali je sudac Toni Dadić procijenio da to nije bio faul za kazneni udarac. No, iz VAR sobe su se uključili, glavni sudac je upozoren, Dadić je otišao prekontrolirati kritični duel, pregledavao ga je jedno desetak puta i ostao pri svojoj odluci: prekršaja nije bilo. Inače, domaća momčad je i dalje djelovala kilavo bez obzira na to što je trener Hajduka Jure Ivanković poslao na teren najprije Perišića i N. Kalinića, nešto kasnije i Kleinheislera i Odjidja Ofou.

I onda gol Varaždinaca u 67., Odjidja Ofoe je izgubio loptu blizu središnje linije, gosti su jurnuli u kontru, loptu je dobio Domagoj Drožđek, zadržao je tek toliko da je namjesti za šut i efektni pogodak. Uz pljesak i odobravanje gledatelja s zapadne tribine!

Utakmica će se pamtiti i po prvenstvenom debiju 16-godišnjeg Brune Durdova, pišu Sportske novosti.