Kanibalska jazbina: Policajci pronašli raskomadano tijelo, muž i žena radili pite od ljudskog mesa

Kanibalska jazbina: Policajci pronašli raskomadano tijelo, muž i žena radili pite od ljudskog mesa

Dmitrij Bakšejev i Natalija Bakšejeva navodno su zaklali desetke ljudi u razdoblju od 18 godina prije nego što je policija konačno otkrila kanibalsku jazbinu skrivenu u njihovu stanu – uključujući odrezane dijelove tijela i fotografije njihovih jela s ljudskim mesom.

Dmitrij i Natalija, koji su tada imali 35 odnosno 42 godine, uhićeni su nakon što su radnici na cesti pronašli telefon sa slikama njega kako drži odsječenu ljudsku ruku u južnoj Rusiji.

Kada je policija pretražila njihov stan u Krasnodaru, navodno je pronašla nekoliko odsječenih dijelova tijela, ukiseljene ljudske ostatke, desetak kriški kože i recepte, kao i kanibalske videozapise koji prikazuju kako kuhati ljudsko meso. Dmitrij, koji je imao nadimak Vrag, i njegova supruga osuđeni su samo za ubojstvo konobarice, čiji su djelomični ostaci pronađeni u njihovu hladnjaku i zamrzivaču, piše Daily Mail.

Elena Vašruševa (35) navodno je ubijena u rujnu 2017. Natalija ju je optužila da je zavela njezina supruga, a potom je on zario nož u nju.

Ubojstva su otkrivena nakon što je radnik Roman Homjakov pronašao Dmitrijev mobitel na ulici u Krasnodaru i vidio slike na kojima pozira s dijelovima ženskog tijela.

“Postavljali smo asfalt na cestu kad sam pronašao telefon. Otvorio sam fotoalbum i pogledao samo dvije slike. U prvi trenutak nisam ni shvatio što sam ugledao, izgledalo je kao glava i ruka”, opisuje radnik.

Dmitrij je čak došao tražiti telefon, ali radnik je rekao da ne zna ništa i zadržao je telefon. Kasnije ga je predao policajcima.Telefon je istražitelje odveo do njihova stana, gdje su neki Elenini dijelovi tijela pronađeni u njihovu hladnjaku, zamrzivaču, pa čak i u tavi na ploči za kuhanje.

Na slikama pronađenim na Dmitrijevu telefonu vidi se kako drži odsječenu ruku i gura prste u nos i usta. Istražitelji vjeruju da je ruka pripadala Eleni.

Među jezivim nalazima tijekom pretrage kuće para bila je i jedna posebno šokantna slika.

“Na jednoj od fotografija kuhana ljudska glava leži na tanjuru posutom mandarinama. Umjesto očnih duplji stavljene su masline, na nos je pričvršćen limun”, rekao je izvor iz istrage lokalnim medijima nakon pretrage 2017. godine.

Slika je nastala 28. prosinca 1999. godine – što navodi na sumnju da je par 18 godina ubijao i jeo ljude.

U njihovoj kuhinji također je pronađeno mnogo konzervi s mesom kuhanim na pari, rekao je izvor koji je razgovarao s lokalnim medijima.

Policijska potraga kasnije je dovela do više Eleninih dijelova tijela, uključujući i njezinu odsječenu glavu, koja se nalazila u kontejneru za smeće u blizini kuće para.

Dmitrij je priznao da je bacio dijelove tijela rekavši policiji: “Učinio sam glupost.”

Ispitivačima je rekao da je sve počelo 1999. i da je Natalija pronalazila desetke žena koje su oni ubili i jeli.

Policijski izvor rekao je: “Pregledavajući fotografije, žena je prepoznala više od 30 žrtava koje su ubili i pojeli zajedno s njezinim mužem.U njihovoj kući pronađeno je mnogo mobitela njihovih žrtava, ali i videolekcije o tome kako kuhati jela od ljudskog mesa. Dmitrij i Natalija bili su podvrgnuti psihijatrijskim testovima prije suđenja i ocijenjeno je da su mentalno zdravi.

Dmitrij je radio na vojnoj akademiji u kojoj su i živjeli, a Natalia je ranije bila medicinska sestra koja je dobila otkaz zbog opijanja. Susjedi su lokalnim medijima rekli da je bivša medicinska sestra Natalija radila i prodavala pite kako bi povećala svoje prihode te se hvalila vlasnicima restorana da može nabaviti meso.

Na zatvorenom suđenju Natalija je proglašena krivom za poticanje supruga na ubojstvo konobarice.

Istražitelji inzistiraju na tome da se par upoznao tek 2012., tako da prije toga nisu mogli zajedno sudjelovati u kanibalskim djelima i tvrde da je jeziva slika koja prikazuje gozbu bila lažna.

Natalija je osuđena na 11 godina zatvora nakon tajnog suđenja 2018. zbog poticanja na ubojstvo Elene Vašruševe, dok je njezin suprug Dmitrij osuđen na 13 godina zatvora za Elenino ubojstvo, ali je umro u zatvoru u koji je bio zatvoren 2020. godine. Istražitelji nisu podigli nikakve dodatne optužnice protiv Natalije, ona će 2029. izići iz zatvora u dobi od 54 godine, prenosi dnevnik.hr.