Bio je favorit na Dori s jednom od najemitiranijih pjesama. Sad ima novi singl

Bio je favorit na Dori s jednom od najemitiranijih pjesama. Sad ima novi singl

NAKON zapaženog nastupa na Dori 2024., gdje je bio jedan od favorita, glazbenik eugen objavio je novu pjesmu naslova dišem. To je njegov prvi singl nakon natjecanja za Eurosong.

“Pjesma dišem govori o novom početku, oslobađanju starih misli, energije, o micanju starog tereta te pronalasku novog sebe. Kao što i stihovi pjesme govore, ‘napokon dišem’. Sretan sam što imam priliku objaviti novu pjesmu tek nekoliko mjeseci od prvijenca i velikog nastupa i iskustva na Dori koje je poslužilo kao sjajan poučak i temelj za rad. Veselim se reakcijama publike”, motivirano govori eugen.

“eugen u sebi krije nešto duboko mistično , a istovremeno zraci toplinom i umjetničkom kreativnošću. Brzo smo ‘kliknuli’ u idejama. eugen mi je dao potpuno povjerenje da kroz vizualni dio pjesmi utkam još nekoliko slojeva koje sam iščitala iz same pjesme, a pjesma me osvojila na prvo slušanje. Želimo da svatko spot tumači na vlastiti način te da kroz prizore svatko ima vlastite asocijacije. Posebno zahvaljujemo eugenovim kolegicama s akademije, sjajnim glumicama Josipi Anković, Teni Belčić, Maji Jakoliš, Madi Peršić, Romini Tonković i Petri Tunjić”, rekla je redateljica spota Mirna Zgrabljić.

eugen je na ovoj pjesmi ponovno surađivao s jednim od najcjenjenijih producenata u državi Lockroomom i glazbenicom Anyom G. S njima je radio i Jan Jakovljev.

Inače, njegova prethodnica tišine bila je jedna od najemitiranijih pjesama na radijskim postajama i osvojila je brojne glazbene ljestvice te se našla među top 10 pjesama na Shazamu u Hrvatskoj. Kako pjevač sam kaže, danas je i dalje aktualna budući da mu publika svakodnevno šalje poruke., piše Index.hr