Liječnici se bore za život djeteta stradalog u nesreći koju je izazvao pijani vozač

Liječnici se bore za život djeteta stradalog u nesreći koju je izazvao pijani vozač

U PROMETNOJ nesreći koja se jutros, 5. svibnja 2024. godine, dogodila na kolniku DC 60 u mjestu Čaporice, dvije osobe su zadobile teške tjelesne ozljede, od kojih jedna po život opasne, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Dodaju, jutros oko 7:30 došlo je do sudara dva osobna vozila na način da je vozač osobnog vozila koji se nalazio pod utjecajem alkohola prešao na suprotnu kolničku traku i udario u drugo vozilo u kojem su se nalazili vozač i putnik-dijete.

Dijete u životnoj opasnosti

Vozač je zadobio teške tjelesne ozlijede, dok je dijete kao putnik u drugom vozilu zadobilo teške tjelesne ozljede opasne po život i oboje su zadržani na daljnjem bolničkom liječenju.

Napuhao 1.12 promila

Neslužbeno se doznaje kako je pijani vozač već u 7.30 ujutro imao 1,12 promila alkohola.

Nakon što vozač bude otpušten s bolničkog liječenja nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje. O događaju je obaviješteno državno odvjetništvo i na mjestu događaja je obavljen očevid.

Splitska je policija u samo pet dana sankcionirala 650 prometnih prekršaja na cestama od Trogira do Makarske. Najviše je bilo kažnjenih, njih 197, zbog prekoračenja brzine, ali su kaznu morala platiti i 34 vozača koja su se usudila voziti pod utjecajem alkohola, te petorica drogiranih., piše Index.hr