Zbrka u rasporedu: HNS tvrdi da HTV prenosi utakmicu Hajduka, ali na Prisavlju odabrali drugu

Zbrka u rasporedu: HNS tvrdi da HTV prenosi utakmicu Hajduka, ali na Prisavlju odabrali drugu

U nedjelju bi na javnoj televiziji trebala biti utakmica Rijeke i Dinama iako na službenim stranicama lige stoji drugačije

Hrvatska televizija prenosit će ovu nedjelju derbi kola i ujedno okršaj koji bi mogao odlučiti prvaka, u kojem Rijeka na Rujevici dočekuje Dinamo u nedjelju od 19.30. Uvodna studijska emisija na drugom programu javne televizije u sklopu Stadiona počinje pola sata ranije, a nakon derbija slijedi analiza te i drugih utakmica 33. kola HNL-a.

Tako barem stoji u rasporedu objavljenom na mrežnim stranicama HRT-a, ali u dokumentu na stranicama Hrvatske nogometne lige piše kako će na HTV-u biti prijenos utakmice Hajduka i Varaždina koji se igra u ranijem nedjeljnom terminu, od 17 sati. Za utakmicu Rijeke i Dinama stoji kako će biti u prijenosu samo na kanalu MAXSporta 1.

Foto: HNS

Inače, HNS po ugovoru s vlasnikom prava Hrvatskim telekomom ima pravo prenositi jedan derbi Dinama i Hajduka tijekom sezone, još četiri sudara velike četvorke međusobno (u što ulazi i ovaj derbi) i devet utakmica jednoga od klubova iz velike četvorke s ostalim klubovima. Pritom se prema ugovoru uključuje tek nakon ljetnog dijela sezone, piše 24sata.