Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: ‘Imaš još 12 mjeseci života’

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: ‘Imaš još 12 mjeseci života’

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..

Upravo je završila godina na fakultetu, nešto se zaradilo na studentskim poslovima, pa je 19-godišnja Britanka Ella Pick s prijateljicama odlučila otići na odmor u Grčku. Mlade dame su uživale, partijalo se, pilo… Sve ono što mladi najčešće rade na odmorima.  Pred sam kraj odmora Ella se počela osjećati loše, ali to je pripisala mamurluku. Odlučila je malo ‘stati na kočnicu’ s izlascima…

– Prve dvije ili tri noći bile sam stvarno dobro. Sjajno smo se provodile. Ali onda je nastupila promjena. Nije da sam se osjećala loše, više kao da to nisam bila ja. Nisam izlazila i pila. Bila sam uvjerena da je mamurluk – priča Ella za Daily Mail.

Kad se vratila s odmora osjećala se dobro. Nikakvih problema nije bilo, vjerojatno je i zaboravila na probleme iz Grčke. Ali onda su počele strašne migrene.

Foto: Facebook

– Pritisak u glavi je bio užasan. I prije sam imala migrene, ali nikad ovakve. Onda su počeli problemi s mojim lijevim okom, koje je ‘skrenulo’ prema sredini lica. Otišla sam na pregled očiju, a oni su me zabrinuti uputili u bolnicu – priča Ella.

Otišla je u bolnicu, gdje su joj doktori otkrili kvržicu na mozgu. Bio je to difuzni gliom središnje linije – neizlječiv i neoperabilan rak.

Bilo je to prošlog srpnja, djevojci koja je tek na početku života doktori su priopćili da joj je ostalo 12 mjeseci života. Ova bolest najčešće pogađa djecu, slučajevi poput Ellinih su puno rjeđi.

– Od trenutka dijagnoze, većina ljudi ne preživi više od 12 mjeseci – kažu stručnjaci, navodi Daily Mail.

Bolest izaziva probleme s hodanjem, s ravnotežom, oboljeli osjećaju slabost u ekstremitetima, imaju problema s govorom, problema s gutanjem, ne mogu kontrolirati pokrete očiju, česti simptomi su glavobolje, mučnine…

Zbog bolesti Ella je odustala od razgovora za svoj posao iz snova koji je bio dogovoren. Nadala se poslu u British Airwaysu, ali s ovom dijagnozom to je nemoguće…

Foto: Facebook

– Utrnula sam. Ne osjećam se da je ovo sve stvarno. Svi oko mene pate više od mene. Samo želim stvoriti više uspomena s prijateljima i obitelji – kaže mlada Britanka i dodaje:

– Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo – priča Ella.

U međuvremenu se vratila poslu na blagajni. 

– Samo želim živjeti koliko mogu normalno. Bila sam na par putovanja s obitelji, pokušavamo iskoristiti to vrijeme koje imam – kaže Ella.

Podvrgnula se radioterapiji te se rezultati posljednjeg pregleda otkrili da se tumor nije povećao. 

– Spremna sam probati svaki tretman i lijek. Nikad ne očekujete da će vam se ovo dogoditi s 18 godina. Kao da je film. Pokušavam ostati pozitivna – kaže za kraj Ella., prenosi 24sata.