Mlada glumica široj publici predstavila se ulogom u Hrvatima omiljenoj seriji, a sada nastavlja raditi punom parom

Mlada glumica široj publici predstavila se ulogom u Hrvatima omiljenoj seriji, a sada nastavlja raditi punom parom

Ružicu Maurus (25) šira publika nedavno je imala prilike upoznati preko epizodne uloge u seriji “Kumovi” u kojoj je igrala recepcionerku Tamaru, a trenutno je dio ansambla kazališta Komedija.

Mladu glumicu i pjevačicu Ružicu Maurus (25) šira publika nedavno je imala prilike upoznati preko epizodne uloge u seriji “Kumovi” u kojoj je igrala recepcionerku Tamaru, a trenutno je dio ansambla kazališta Komedija. Sada nam je otkrila kako se osjećala na setu “Kumova” te kako izgleda njezin pretrpan kazališni raspored, ali i vidi li se kao pjevačica. Rad na “Kumovima” za nju je bilo predivno iskustvo.

– U zadnje vrijeme puno više radim u kazalištu, pa mi je ovo snimanje došlo kao jedan ispušni ventil – kaže te dodaje da snimanje pamti po puno smijanja i ugodnoj atmosferi. Glumica, zbog pretrpanog rasporeda, baš ne gleda televiziju, no oko na “Kumove” bacila je iz posebnog razloga.

Photo: NovaTV

– Teško pitanje. Draže mi je malo kazalište, ali samo zato što imam više iskustva. Naravno da se vidim i na ekranima, ali je potpuno drugi format. Oboje ima svoje čari – objašnjava Ružica koja trenutno u kazalištu provodi puno vremena. No, to joj nikako nije teško, nego je zbog toga jako sretna. Mlada glumica nalazi se u turbulentnoj fazi te radi na nekoliko predstava. Krajem ožujka premijeru je imala predstava “San Ivanjske noći” u koprodukciji Gradskog kazališta Požega i Teatra Exit. Osim toga, možemo je vidjeti i u novoj predstavi njezinog matičnog kazališta “Zapetljani interesi”, a priprema i predstavu “Oluja” u produkciji Dubrovačkih ljetnih igara te predstavu “Čaruga” u produkciji bjelovarskog kazališta. Pitamo je i kako je tekao njezin glumački put.

– Oduvijek sam se bavila glumom, ali nisam znala da je to gluma. Nekako sam preko imitacija tek to shvatila. U školi sam bila aktivna u dramskim skupinama, voljela sam biti na sceni. U srednjoj sam shvatila da mi je mjesto u kazalištu – ispričala je te dodala da je završila i glazbenu školu te se bavi i pjevanjem.

– Pjesma mi je bila prirodno okruženje, jer sam Slavonka – ističe Ružica koja je u osnovnoj glazbenoj školi svirala bisernicu, a u srednjoj glazbenoj klavir. Na studiju je, kaže, shvatila da joj je glazbeno znanje veliki plus. No, ne vidi se kao pjevačica., piše Vecernji.hr