Milanović: Pregovara se na sve strane, kao i uvijek, ali još prljavije. Plenković ima ozbiljan problem

Milanović: Pregovara se na sve strane, kao i uvijek, ali još prljavije. Plenković ima ozbiljan problem


Predsjednik Republike Zoran Milanović u srijedu ujutro sudjelovao je u obilježavanju 29. obljetnice VRO Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio Općinu Budinščina gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon toga stao je pred novinare.

Milanović kaže kako će, osim ako netko ne dođe s uvjerljivim dokazima da ima većinu, tek pri kraju roka sazvati konzultacije oko formiranja vlade. “Tu s konstituiranjem Sabora nema potrebe žuriti. Ustav spominje te konzultacije, ne definira ih, one su se svodile na paradno uticanje u Ured predsjednika pa dolaze svi živi…”, govori Milanović dodajući kako je to “revijalizacija i trivilizacija politike”.

“Vidim što se događa, kad netko pruži dokaz da ima podršku većine novih saborskih zastupnika, dobit će mandat. Pregovara se na sve strane, kao i uvijek, ali još prljavije. Mislim da bi se stranke trebale držati onoga što su govorile i dosta jasno signalizirale. Nije to poruka DP-u”, kaže.

Na pitanje o tome što ako mu dokaz o većini donese Plenković kaže: “On ima problem. Mislim da je on u ozbiljnom problemu jer nas je sve uvalio. Hrvatskoj je nasilio jednog krajnje sumnjivog, zapravo, vrlo jasnog tipa za glavnog državnog odvjetnka, čovjeka koji je kao predsjednik suda održavao bliske odnose s optuženikom. Nije sva ova galama bila slučajna, to je bila ozbiljna situacija i opet bih napravio isto”, kaže, prenosi N1.