Skandal u Rijeci! Odvjetnik na sudu prijetio kolegici: ‘Hoćeš da ti opalim šamar? Kad izađeš…’

Skandal u Rijeci! Odvjetnik na sudu prijetio kolegici: ‘Hoćeš da ti opalim šamar? Kad izađeš…’

SNIMILE GA KAMERE Za odvjetnika tužitelji predlažu sudu kaznu od šest mjeseci s dvogodišnjim rokom kušnje i plaćanje 1000 eura sudskog paušala

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv odvjetnika M.S. (65) iz Rijeke. Prava drama odvila se 5. rujna 2023. oko 10:25 sati na hodniku IV. kata Općinskog suda u Rijeci. Dotični odvjetnik sjedio je sa strankom, kao i njegova kolegica odvjetnica sa svojom klijenticom te su čekali početak rasprave. 

Ubrzo se dogodila prava drama. Kako piše u optužnici, u nakani da kod oštećene odvjetnice izazove osjećaj straha i uznemirenosti, najprije ju je, bez povoda i razloga verbalno napao i vrijeđao. Zatim joj se približio tijelom i licem prišao njenom licu, mahao rukama u njezinom smjeru i viknuo: ‘Oćeš da ti opalim šamar…’. Kada se ona odmaknula u strahu da će ju udariti, nastavio je vikati da će ju kad izađe sa suda udariti rukom. ‘Cjelokupno postupanje je kod oštećene izazvalo osjećaj straha i osobne ugroze’, piše u optužnici.

Odvjetnici je ozbiljno prijetio da će ju teško tjelesno ozlijediti i time je počinio kazneno djelo protiv slobode – prijetnjom. Iskaz odvjetnice potkrijepljen je i snimkom nadzornih kamera riječkog suda. Za odvjetnika tužitelji predlažu sudu kaznu od šest mjeseci s dvogodišnjim rokom kušnje i plaćanje 1000 eura sudskog paušala.

Ispitan u svojstvu osumnjičenika okrivljenik je porekao da je odvjetnici ikada prijetio., piše 24sata.