Poznati odvjetnik se kolegici unosio u lice, vikao i prijetio joj: ‘Hoćeš da ti opalim šamar? Kad izađeš…‘

Poznati odvjetnik se kolegici unosio u lice, vikao i prijetio joj: ‘Hoćeš da ti opalim šamar? Kad izađeš…‘

Cijelu situaciju snimile su nadzorme kamere na sudu; optuženi odvjetnik za kojeg riječki tužitelji traže uvjetnu kaznu sve negira

Na trenutak se činilo da će situacija u hodniku na IV. katu zgrade Općinskog suda u Rijeci izmaknuti kontroli. Bilo je oko 10.25 sati lanjskog 5. rujna kada se dvoje riječkih odvjetnika, u prisustvu svojih klijenata, upustilo u razgovor povišenih tonova, gestikulacije rukama, unošenja u lice…, piše jutarnji list

Točnije temperament na neprimjereni način pokazao je 65-godišnji, poznati riječki odvjetnik čije je ponašanje na kraju dospjelo u fokus policije, a potom i riječkog tužiteljstva koje je protiv njega nedavno podignulo optužnicu zbog prijetnji teškim ozljeđivanjem.

U inkriminirano vrijeme na sudskom hodniku odvjetnik je, smatra tužiteljstvo, kod kolegice odvjetnice imao namjeru izazvati strah i uznemirenost pa ju je prvo, bez ikakva povoda i razloga, verbalno napao i vrijeđao, a zatim joj se približio tijelom te svojim licem prišao njenom, mahao rukama i viknuo: “…oćeš da ti opalim šamar?” Nakon što se odvjetnica, čija je klijentica užasnuto promatrala navedene scene, odmaknula, odvjetnik je, tvrde riječki tužitelji, nastavio i dalje vikati da “će ju udariti rukom kad izađe sa suda”.

I dok prokazani 65-godišnji odvjetnik odbacuje krivnju te poriče da je izrekao prijetnje, odvjetnica je u prostorijama tužiteljstva detaljno opisala cijeli događaj te ujedno dostavila i medicinsku dokumentaciju iz koje se iščitava da joj je njegovo ponašanje prouzročilo akutni stres. Inače, njezin iskaz je potkrijepljen i snimkom nadzornih kamera riječkog suda.

Za odvjetnika tužitelji predlažu sudu kaznu od šest mjeseci s dvogodišnjim rokom kušnje i plaćanje 1000 eura sudskog paušala.