Nakon šo se ogradila od MOST-a i svog stranačkog šefa Pavličeka Vesna Vučemilović pojasnila svoju poziciju…

Nakon šo se ogradila od MOST-a i svog stranačkog šefa Pavličeka Vesna Vučemilović pojasnila svoju poziciju…

Nakon što se sinoć ogradila od svog stranačkog šefa Marijana Pavličeka, izabrana zastupnica Hrvatskih suverenista Vesna Vučemilović u razgovoru za Jutarnji list pojasnila je svoju poziciju.

– Samo sam svima jasno rekla kako stvari stoje, mislim da jasnija nisam mogla biti. Koliko ja shvaćam, Suverenisti nisu u poslijeizbornoj koaliciji s Mostom, bili smo samo u predizbornoj. A da li se predsjednik Pavliček obvezao na još nešto, ja to ne znam. Bilo bi lijepo da to sa svima podijeli, i sa članovima stranke i s cjelokupnom javnošću – kaže.

Da li to znači da danas-sutra možete podržati novu HDZ-ovu većinu?

– Vidjet ćemo razvoj događaja, ja ne bih išla tako daleko. Ali hipotetski, ako Domovinski pokret uđe u novu saborsku većinu, gdje bi ostali Hrvatski suverenisti? U opoziciji sa SDP-om i s Možemo!? I s Mostom koji ima jako puno svojih problema… Neka oni sada pregovaraju i razgovaraju s kime god hoće, ali u moje ime neće. Pogotovo ne sa strankama od kojih sam se ja ogradila više puta i prije izbora. To bi tek bila izdaja birača. A te moralne ucjene, “ti si izdajnik, ti si žetončić”, to neka ostave za nekog drugog. To kod mene ne prolazi. Nikome ne dozvoljavam da me zove izdajnikom i žetonom samo zato što ja kao hrvatski suverenist i kao pripadnica hrvatske desnice odbijam ići u bilo kakve kombinacije sa SDP-om i s Možemo. To je suludo. No pasaran!, da me i ljevičari razumiju – poručuje saborska zastupnica Hrvatskih suverenista Vesna Vučemilović.,