Jurčević: Uopće se ne razgovara o gospodinu Hasanbegoviću, on nije član DP-a

Jurčević: Uopće se ne razgovara o gospodinu Hasanbegoviću, on nije član DP-a

Pregovori se nastavljaju u ponedjeljak. RTL doznaje, Domovinski pokret sjest će za stol i sa HDZ-om i sa SDP-om. U ‘identitetskim’ ministarstvima vide svoje kandidate.

Suverenisti su danas poslali odbijenicu HDZ-u, a pomaka vladajući nemaju niti s Domovinskim pokretom oko glavnog uvjeta – da SDSS ne bude dio Vlade. Predsjednik SDSS-a pak danas poručuje – suprostavit ćemo se segregaciji; bilo po etničkoj ili političkoj osnovi.

Ministar Damir Habijan kaže, “ključna je politika zaštita prava nacionalnih manjina”. A bez njih, HDZ i DP imali bi 74 ruke.

Manjine se pak drže zajedno. Podrškom Gordanu Jandrokoviću za predsjednika sabora napravili su pritisak na Domovinski pokret. Uz njih redove zbijaju HNS i HSLS.

Ne miruje ni SDP – nudi antihadezeomsku platformu u Saboru.

“Očekujem svi koji su glasali protiv Turudića i DP-a da se toga drže i konstituiramo sabor na toj antikoprucijskoj osnovi” A mjesto predsjednika sabora Ivanu Penavi? Nije realno da stranka s manje mandata dobije to mjesto o tom po tom”, kaže SDP-ov Ivan Račan.

Božo Petrov poručuje, želimo sa Suverenistima i DP-om formirati većinu kako bi izglasali i promijenili niz zakona, od Turudića do dječjeg doplatka.

Pregovori se nastavljaju u ponedjeljak. RTL doznaje, Domovinski pokret sjest će za stol i sa HDZ-om i sa SDP-om.

U “identitetskim” ministarstvima vide svoje kandidate. To su Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti. Na pitanje, bi li Hasanbegović bio dobar ministar kulture, Josip Jurčević iz Domovinskog pokreta za RTL kaže:

“Uopće se ne razgovara o gospodinu Hasanbegoviću, on nije član DP-a. – Vidite li sebe na čelu tog resora možda? – Pa sigurno, kao mogućega.”

Neslužbeno u Domovinskom pokretu, tvrde, razgovori nisu daleko odmaknuli. Spremni su, kažu, na sve opcije, pa i nove izbore, piše RTL.