Mladić iz Splita u sitne sate pijan BMW-om jurcao kraj Poljuda: ‘Sve priznajem, ali nemojte mi zabranit vožnju jer…‘

Mladić iz Splita u sitne sate pijan BMW-om jurcao kraj Poljuda: ‘Sve priznajem, ali nemojte mi zabranit vožnju jer…‘

Na Prekršajnom sudu u Splitu novčanom kaznom od 200 eura kažnjen je 27-godišnjak iz Splita koji je BMW-om pijan jurcao kraj Poljuda u sitnim satima. Istom odlukom određeno je da plati i troškove postupka.

Kako stoji u presudi, mladić je početkom veljače prošle godine u 04.10 sati u Splitu u Zrinsko-Frankopanskoj ulici upravljao osobnim automobilom kategorije M1, marke BMW, splitske registarske oznake dok je u krvi imao 0,73 promila alkohola. To su policajci utvrdili alkometrom marke “Drager“.

Tijekom postupka na prekršajnom sudu 27-godišnjak je sve priznao.

– Žalim zbog toga što sam napravio, do sada nisam pravomoćno kažnjavan za isto djelo. Nalazim se u teškoj materijalnoj situaciji pa molim da se sve uzme u obzir kod izricanja kazne kao i da mi se ne izreče zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom jer mu je vozilo neophodno zbog posla – rekao je.

Za prekršaj koji mu se stavio na teret zakon propisuje novčanu kaznu u iznosu od 390 do 660 eura ako u krvi ima alkohola iznad 0,50  promila. Pri odmjeravanju novčane kazne sud je izrekao onu ispod zakonskog minimuma jer su mu kao posebno olakšavajuće uzete činjenice da do sada nije prekršajno kažnjavan, da je u potpunosti priznao prekršaj, svojom radnjom nije ugrozio druge sudionike u prometu, da se nalazi u teškoj materijalnoj situaciji, iskreno žaljenje i kajanje zbog počinjenog, stoji u presudi.

Također je navedeno kako posebno otežavajućih okolnosti nije bilo. Isto tako, sud mu nije izrekao zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom “B“ kategorije jer se radi o okrivljeniku koji do sada nije prekršajno kažnjavan za isto djelo, što proizlazi iz prekršajne evidencije Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske. Osim kazne dužan je platiti i 30 eura troškova postupka., doznaje slobodna