Policija objavila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu

Policija objavila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu

POLICIJA je dovršila kriminalističko istraživanje zbog ubojstva 47-godišnjeg državljanina Ukrajine u Slavonskom Brodu. Nakon što je 23. travnja u kući u Brodu pronađeno tijelo 47-godišnjaka, privedeno je više osoba, a policija sada javlja da je većina njih puštena na slobodu.

Za ubojstvo je osumnjičen 22-godišnji ukrajinski državljanin. 

Preostale tri osobe, također strani državljani, ne dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela te su puštene na slobodu, priopćila je policija. 

Policijski službenici su 22-godišnjaka (sinoć u 21 sati) uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.  

“Navodno su slavili rođendan”

RTL je radnije javio kako su svi privedeni su ukrajinski državljani. Riječ je o građevinskim radnicima koji su tek nedavno stigli u Hrvatsku. Stigli su početkom godine, nakon rata bili su i u Poljskoj. Ubijeni i privedeni poznavali su se od prije. 

“Malo je šokantno, radnici, oni su malo popili, navodno da se slavio rođendan od toga pokojnika, tako da što se dalje dešavalo ne znam”, rekao je Nikola Zastrižni, predstavnik ukrajinske nacionalne manjine u Brodsko-posavskoj županiji., piše Index.hr