‘Ne bi bilo fer da se to dogodi’: Mrle iz Leta 3 dao savjet Baby Lasagni, otkrio što ga sve čeka na Eurosongu

‘Ne bi bilo fer da se to dogodi’: Mrle iz Leta 3 dao savjet Baby Lasagni, otkrio što ga sve čeka na Eurosongu

‘Rim Tim Tagi Dim’ orit će se u Malmöu u Švedskoj početkom svibnja, a naš predstavnik Marko Purišić, odnosno Baby Lasagna, na kladionicama stoji odlično. Tjednima je uvjerljivo držao prvo mjesto, sada je na drugom, ali to ništa ne znači za basista grupe Let 3, Damira Martinovića Mrlu, koji je rasturao eurovizijskom pozornicom prošle godine s ‘Mamom ŠČ!’. 

Baby Lasagna

Instagram 

‘Ne mogu nikad reći 100%, ali 99,9% sam siguran da će Baby Lasagna pobijediti. Tako da, bit će mi drago da to uspije i da dođe Eurosong kod nas. To što je sada drugi na kladionicama ništa ne znači. Kada ga vide uživo, svi će za njega glasovati‘, iskreno nam je rekao Mrle. Kako to da su dvije godine zaredom pobjednici Dore dolazili s istog podneblja, objašnjava na sebi svojstven način. 

‘Mi smo pametniji. Na Rijeku i Istru se moraju svi ugledati. To je pamet Hrvatske’, ističe. Za Baby Lasagnu nije imao nekakve posebne savjete jer sve radi kako treba.

Let 3 osvojio je Storyjevu nagradu Zvijezda godine

Story Press 

Vidim ja da je njemu sve jasno, sve što smo mi prolazili sad on prolazi, sve mu dobro ide, dobre su reakcije na sve nastupe koje ima po Europi. Nama je ekipa urlala, ispred dvorane i u dvorani, veselili su se i skakali, to se moglo vidjeti u videima, a tako sve i njemu sad. Znači da je to sve dobro. Nema greške. Mislim da je na jako dobrom putu da osvoji Eurosong i da ga dovede u Umag. Ne bi bilo fer da bude u Zagrebu’, kaže. Našalio se kako su oni spominjali traktor, a ove godine su u fokusu motika i krave. 

‘Važno je imati nešto što je povezano s poljoprivredom. Ukrali su nam poljoprivredu i doveli strane proizvode, ali mi s traktorom i on s motikom se mučimo da vratimo poljoprivredu u Hrvatsku. Kad dođe Eurosong kod nas, možda se vrati poljoprivreda‘, šali se.

Mrle se prisjetio kako su njemu prolazili dani prošle godine u Liverpoolu, gdje je proveo 15-ak dana. Zbog velike angažiranosti na društvenim mrežama, pratitelji su imali dojam kao da su s njima tamo. Vidjeli su probe, svlačionice i garderobu…

‘Mi smo sami radili te društvene mreže, imamo naše ljude koji se time bave. I postavili smo nove regule što se toga tiče. Mislim da smo pokazali kako raditi društvene mreže. To je dobar primjer, i drago mi je da se ljudi služe tim promjerima, neću reći da kopira nego da služi u svrhe da dobro prođe. Bez društvenih mreža ispada da ne postojiš, da te nema. Mi smo jako puno radili na tome. Imamo milijunske preglede na nekim objavama‘, ističe. Ne žali ni zbog čega, jer njima cilj ni bio otići na Eurosong, ali je to publika izabrala. 

Ono što je meni najdraže od svega toga je što žiri, a i ostali, našu pjesmu nisu mogli svrstati u niti jedan žanr. Znači da je Let 3 jedan specifičan bend koji ne spada niti u jedan žanr. Radili su kategorije svih izvođača i stavljali ih u grupacije, tko gdje pripada, a Let 3 je imao svoju grupu. Nitko nije ličio na nas, niti mi na nekoga. I to mi je jedno od najvećih priznanja i nagrada koje sam dobio od Eurosonga. Dokaz da si autentičan, poseban’, zaključio je. 

Tehniku je vodio BBC, sve je bilo vrhunski napravljeno, a s pozornice Dore su se morali prebaciti na puno veću. Prva je bila bez publike, ali ostale su bile krcate ljudi. 

‘Drugi dan kad smo došli na pozornicu, dvorana je bila puna ljudi, karte su bile rasprodane. Nisam znao da već i probe imamo s publikom, kad dođe dan natjecanja, onda si već dobro uhodan i sve znaš kako će biti. To je užasno veliki interes, kupuju se i karte za probu. Moja mlađa kći je veliki fan Eurosonga, htio sam je odvesti bar na neku probu i naći joj kartu. Nisam znao da je sve prodano, imao sam tu sreću da sam joj mogao odvesti na Eurosong i sad je na miru. Sljedeći njezin doticaj s Eurosongom bit će kad ona ode. Ima svojih pjesama puno, čekamo da to stavimo na trake, da snimimo, mora biti punoljetna. I onda neka ide na Doru. Na Doru pa na Eurosong. Ja sam siguran da će biti na Eurosongu. Starija kći je basistica. Očekujem da zajedno odu na Eurosong’, rekao je za kraj. , piše Story.hr