Danas snijeg, sutra već toplije, a od nedjelje idemo na +25°C!

Danas snijeg, sutra već toplije, a od nedjelje idemo na +25°C!

Najviša dnevna temperatura bit će između 12 i 17 °C, u gorju malo niža gdje se očekuje susnježica i snijeg, javlja DHMZ

Diljem Hrvatske i u četvrtak će biti nestabilno vrijeme, a u većem dijelu zemlje prevladavat će promjenjivo oblačno vrijeme. Kiše će najmanje biti na istoku. U Gorskoj Hrvatskoj, kao i prethodnih dana, bit će susnježice i snijega. Snijega najviše ima na Zavižanu i u Delnicama, a dan ranije pao zabijelio je i vrhove u Dalmaciji, na Mosoru, Biokovi, Svilaji, Kamešnici i Dinari. 

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, na Jadranu će nestabilno vrijeme donijeti pljuskove praćene grmljavinom, dok će na jugu zemlje biti većinom sunčano te su mjestimice mogući kratkotrajni pljuskovi. 

U unutrašnjim dijelovima zemlje ujutro bi moglo biti magle. Puhat će uglavnom slab vjetar, na Jadranu ponegdje umjerena bura pa jugozapadni i jugo. Najviša dnevna temperatura bit će između 12 i 17 °C, u gorju malo niža. 

Foto: DHMZ

Na Jadranu će u petak biti promjenljivo mjestimice s kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar će na kopnu biti većinom slab južni i jugozapadni, na Jadranu većinom umjereno jugo.

Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jadranu između 8 i 11, a najviša dnevna uglavnom od 15 do 19 °C.

Foto: DHMZ

Temperatura zraka u postupnom porastu, a već u nedjelju, prema podacima DHMZ-a vraćaju se ljetne temperature. Očekuje se da će u nekim dijelovima zemlje biti i preko 25 °C.

Foto: DHMZ

piše 24sata.