Tarik Filpović objavio fotografiju iz rudnika i poslao emotivnu poruku rudarima: ‘Toliko divnih priča’

Tarik Filpović objavio fotografiju iz rudnika i poslao emotivnu poruku rudarima: ‘Toliko divnih priča’

– Druga sezona se još snima a ja snimih svoj zadnji kadar u ovoj sjajnoj i uzbudljivoj seriji. Rudnik mrkog uglja Breza, izvana i iznutra bio je prirodna i uzbudljiva scenografija mojih snimajućih dana… Nezaboravno iskustvo… Naoko negostoljubivo a toliko topline i osmijeha od strane rudara koji su te dane bili i glumci, napisao je Tarik o drugoj sezoni ‘Kotline’

Tarik Filipović zavšio je snimanje druge sezone hvaljene bosanskohercegovačke serije “Kotlina” autora i redatelja oskarovca Danisa Tanovića. Glumac i voditelj je na Instagramu objavio nekoliko fotografija i video sa snimanja u rudniku mrkog uglja Breza.  Pokazao je kako su ga sa snimanja ispratili rudari, koji također glume u seriji. 

– Druga sezona se još snima a ja snimih svoj zadnji kadar u ovoj sjajnoj i uzbudljivoj seriji. Rudnik mrkog uglja Breza, izvana i iznutra bio je prirodna i uzbudljiva scenografija mojih snimajućih dana… Nezaboravno iskustvo… Naoko negostoljubivo a toliko topline i osmijeha od strane rudara koji su te dane bili i glumci… Toliko divnih, toplih i emotivnih priča… Hvala momci… Divim Vam se, napisao je Tarik u opisu. 

Inače, druga sezona “Kotline” osim u Sarjevu i Brezi snimala se i u Tarikovoj rodnoj Zenici, gradu u koji se uvijek rado vraća. 

– Zenicu i dalje volim, dala mi je sve najbolje, možda ponekad i pretjerujem. Volim i te sive zgrade kada ulaziš iz Blatuše ili iz Crkvice. Zenica je moja i bit će uvijek moja, a Zagreb je moj dom, mojom voljom, mojoj odlukom i ovaj grad je po mojoj mjeri i stvarno ga obožavam kao i svoju Zenicu. Zenica mi je dala prekrasno djetinjstvo i to su uspomene koje se ne zaboravljaju – rekao je u jednom intervju prije nekoliko godina ovaj 52-godišnji glumac te je dodao:

– Zenica je jedan dosta zeznut grad, a tek poslije vidiš da je možda dobro da je takav, što si odrastao na takav način, što si znao pravila, što je možda bilo neke surovosti kada ste bili djeca, ali dobro, očvrsneš prije vojske. U Zagrebu uživam jer tu živim neke svoje najplodnije trenutke i sada se osjećam najbolje. Zagreb mi je dao jedan prelijep život, neću reći lagodan, nego taman kako sam zamišljao. Imam porodicu, uživam, stvarno mi je prekrasno. Kada odem u Zenicu, kako kaže moja žena – ti kao ona kartica, čim pređeš granicu, počne ono: ‘Đe si lafe, šta ima., piše Vecernji.hr