Prešao na suprotnu stranu ceste i usmrtio vozačicu. Sud ga šalje samo 6 mjeseci u zatvor…

Prešao na suprotnu stranu ceste i usmrtio vozačicu. Sud ga šalje samo 6 mjeseci u zatvor…

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu uložilo je žalbu na presudu Općinskog suda u Čakovcu kojom je 38-godišnji vozač dobio blagu kaznu za tragičnu prometnu nesreću u kojoj je poginula jedna žena.

Riječ je o udesu koji se dogodio 20. studenog 2020. na cesti između Čakovca i Štefaneca. Tužiteljstvo smatra da je kazna preblaga.

Detalji nesreće

Nesreća se dogodila kada je 38-godišnjak prešao svojim automobilom na suprotnu stranu ceste i sudario se s vozilom kojim je upravljala 41-godišnjakinja.

Njezin je automobil nakon tog udara sletio s kolnika udarivši prije toga i u automobil koji je naišao iza nje. U prometnoj nesreći je 41-godišnjakinja zadobila višestruke teške ozljede od kojih je preminula na mjestu nesreće.

Preblaga kazna?

Sud je nepravomoćnom vozača koji je skrivio nesreću kaznio s godinom i pol zatvora. No samo pest mjeseci trebao bi provesti u zatvoru, dok je ostatak od godine dana pretvoren u uvjetnu kaznu s rokom kušnje od dvije godine.

“Žalba je podnesena zbog odluke o djelomičnoj uvjetnoj osudi koju državno odvjetništvo smatra neprihvatljivom s obzirom na težinu počinjenog kaznenog djela kojim je skrivljena smrt jedne osobe odnosno vozačice koja se pravilno kretala kolnikom i ničime nije doprinijela nastanku prometne nesreće. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža kazna”, priopćilo je općinsko državno odvjetništvo iz Čakovca., piše N1