Policajac došao po Stevu pa greškom pretukao slijepog susjeda Stevana!

Policajac došao po Stevu pa greškom pretukao slijepog susjeda Stevana!

Policajac Nino (27) brutalno je pretukao pogrešnu osobu, k tome slijepu i nagluhu.

Ovih je dana podignuta optužnica protiv njega u kojoj se navodi kako se sve dogodilo još u travnju 2021. godine oko 17 sati. Istraga je bila pokrenuta i protiv drugoga policajca koji je tog dana bio sa svojim kolegom, ali nije bilo dokaza protiv njega.

Prema optužnici, Nino je u Zagrebu u dvorištu obiteljske kuće Stevana J., od njega zatražio na uvid osobnu iskaznicu iako su zapravo trebali postupati prema drugoj osobi, Stevi O. iz susjedne kuće.

“Nakon što im je Stevan J. rekao da jest Stevo, te se otežano, obzirom je slijepa i nagluha osoba, uputio u pravcu ulaznih vrata kuće radi predočavanja osobne iskaznice, uporabili su sredstva prisile, uhvativši ga najprije grubo straga za ramena, okrenuli k sebi, povukli ga za desnu ruku i majicu s prednje strane.

Susjedi u šoku

Vukli su ga prema dvorištu za koje vrijeme se on opirao, nakon čega mu je Nino, kako bi ga svladao iako je ovaj krhke tjelesne građe, zadao udarac nogom u prednju kost desne noge, srušio na pod potrbuške i koljenom ga svom težinom pritiskao o tlo držeći mu obje ruke na leđima svezane lisicama.

Nakon toga su ga odvukli u automobil radi privođenja u službene prostorije uslijed čega je Stevan J. zadobio povrede u vidu oguljotine kože lijevog lakta i prijelom vanjske strane gornjeg kraja desne goljenične kosti, praćen manjim izljevom u koljenski zglob”, ističe se u optužnici.

Nino se tijekom istrage branio riječima kako nije bilo nikakve prekomjerne sile niti udaranja, već su ga svladali jer je bježao i opirao se. Kaže kako nisu znali da je slijep, niti da je on zapravo pogrešan Stevo. Policajac i dalje radi u policijskoj postaji u Zagrebu.

No, njegov iskaz opovrgnuli su brojni svjedoci koji su vidjeli što se događa i bili šokirani brutalnošću policije prema njihovom susjedu Stevi. Njegova sestra, inače nepokretna, iz kuće im je vikala da je brat slijep i da se zove Stevan J., ali nije pomoglo.

Rekao im je da je Stevo, ali ne onaj kojeg traže. Kaže da se opirao jer im je htio donijeti osobnu da dokaže da su u krivu, ali nije uspio jer su ga povukli i izudarali.

Veseljak i pozitivac

“Oteo sam se da ponovo krenem po osobnu kako su tražili. U tom trenutku jedan me je udario u prednju kost desne noge u potkoljenicu, na što sam počeo šepati. Zaaletjeli su se na mene i počeli me ponovno gurati prema sredini dvorišta. Onda su me srušili i počeli cipelariti u tu istu nogu”, ispričao je Stevan.

Tijekom istrage svjedočilo je više susjeda i slučajnih prolaznika. Kažu da ne mogu vjerovati što se dogodilo slijepom čovjeku koji je bio dobar kao kruh.

Stevan je inače dobroćudna osoba i veseljak, pozitivac. Poznajem ih dugo godina, Snježana mi je prijateljica iz djetinjstva, a preminula je nakon ovog događaja koji ju je jako potresao, kao i njezin život prije toga. Stevan je sada ostao sam, a oboje su invalidi.

Nakon što je policija odvela Stevana, vratila ga je nakon dva-tri sata. Došla sam mu pomoći”, naglasila je Stevanova susjeda., piše danica