Penava uputio oštru poruku Plenkoviću: “To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga…”

Penava uputio oštru poruku Plenkoviću: “To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga…”

Domovinski pokret predao je liste za EU Parlament pri čemu je Ivan Penava naglasio da se nada da će postati prvu puta europarlamentarna stranka, predvođeni kandidatom Stjepom Bartulicom. 

Upitan o ishodima današnjih razgovora s SDP-om i Mostom, Penava je rekao da su razgovori bili vrlo dobri. “Ovo je prvi krug, razgovori su bili kolegijalni, uljudni i razumni oko nekih mogućih razvoja situacija, i dobri s obrizom na različitosti s SDP-om u raznim opcijama”. Nagasio je da je cilj pronaći najopitmalniji put za dobrobit građana te da je to njihova obaveza prema biračima.

“Jasno smo komunicirali što nam je prihvatljivo, a što nije, o tome ovise daljnji razgovori, uvažavajući sve partnere, jer naši birači ne zaslužuju da od toga odustajemo. Bilo kakvo silovanje ili ucjene, podcjenjivanje i stavljanje nas u drugu klupu ne dolazi u obzir”, rekao je.    

Upitan za komentar izjave Andreja Plenkovića koji je rekao kako po njemu SDSS i DP mogu podržavati većinu, Penava je rekao kako nije čuo, ali bi vratio Plenkoviću tu njegovu izjavu. “To je izigravanje naših stavova i tko krene tim putem ja ga upozoravam da taj put nije dobar. Upozoravam na vrijeme i Plenkovića i stranku kojoj sam nekada pripadao, jer kad se pređe neka crta, ja se nadam da su te lekcije naučene i ako tako ne bude, imat ćemo neke druge scenarije”, otvoreno je rekao predsjednik DP-a., piše dnevnik.hr