Huligani u Beogradu napali hrvatskog borca. Mora odustati od Europskog prvenstva?

Huligani u Beogradu napali hrvatskog borca. Mora odustati od Europskog prvenstva?

NIKICA RADONIĆ, 27-godišnji prvak Hrvatske u boksu (kategorija do 86 kilograma) te prvak Europe i svijeta u kikboksu (full contact do 86 kilograma) napadnut je u Beogradu u ponedjeljak navečer. Hrvatski borac iz Banja pored Vrgorca, koji se inače bori za Boksački klub Split, stigao je u glavni grad Srbije kako bi sudjelovao na Europskom prvenstvu u boksu koje se održava od 18. do 28. travnja.

Huligani ga napali, jedan je imao i nož?

Izborio je ulazak u četvrtfinale, ali izvjesno je da će zbog ozljede morati propustiti meč i ispasti s turnira, a svoju nesreću duguje huliganima. Ispričao je dramatične detalje večeri. “Izašao sam iz hotela u kojem smo bili smješteni malo protrčati i vježbati u jednom trenutku u parku, prišao mi jedan tip s leđa s rečenicom ‘da vidim kako ti to radiš’, dok su me druga dva njegova pomagača opkolila.

Nisam bio sto posto siguran ima li jedan od njih nož pa sam se izmaknuo i prošao kraj ovog, dok sam se kretao izvrnuo sam nogu… Nisam pretrpio ni jedan udarac, ali sam ‘srušio’ nogu i završio na hitnoj pomoći, poslije sam proveo dobar dio dana u policiji”, rekao je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

“Natekla mi je noga, ne mogu se dobro osloniti na nju, da je borba za pet dana, mogao bih ući u ring, ovako teško. Nisam očekivao ovo, to su vjerojatno neki huligani i narkomani koji se okupljaju u tom parku kako su mi poslije rekli u policiji”, dodao je.

Oglasili su se uskoro i iz BK-a Split: “Ovo je sramota! Očekujemo brzu reakciju Hrvatskog boksačkog saveza i Ministarstva vanjskih poslova. Da se ovo igrom slučaja dogodilo nekim srpskim sportašima u Splitu ili Zagrebu, sve bi se dignulo na noge u Hrvatskoj i Srbiji.

Zar nije tužno da jedan mladi sportaš ne može izaći pola sata iz hotela u obližnji park, normalno obučen bez ikakvih oznaka na sebi, a da na kraju mora strahovati hoće li ga neki huligan izbosti nožem? Kakva je to organizacija”, rekao je Zvonimir Giljanović, Radonićev trener iz kluba., prenosi Index.hr