Dabro iz Domovinskog pokreta: SDSS-u nema mjesta u vladi, nećemo izdati birače…

Dabro iz Domovinskog pokreta: SDSS-u nema mjesta u vladi, nećemo izdati birače…

U središnjici Domovinskog pokreta u tijeku je sjednica predsjedništva, a tamo je reporterka Dnevnika Nove TV, Petra Buljan, razgovarala s Josipom Dabrom, izabranim saborskim zastupnikom DP-a i glavnim tajnikom stranke.

Iako je protiv HDZ-a Domovinski pokret svojedobno podnio i kaznenu prijavu – od sutra kreću razgovori o sastavljanju prvo većine – pa onda i vlade.

U središnjici Domovinskog pokreta u tijeku je sjednica predsjedništva, a tamo je reporterka Dnevnika Nove TV, Petra Buljan, razgovarala s Josipom Dabrom, izabranim saborskim zastupnikom DP-a i glavnim tajnikom stranke.

“Ono što je ključno jest to da je Domovinski pokret jedinstven. Brusimo još neke točke našeg programa, a to su: poštivanje nadzora državne grance, ne SDSS-u u Vladi, nulta tolerancija na ilegalan ulazak migranata, dio reatifikacije Istanbulske konvencije… Ispod toga ne idemo”, poručio je Dabro i dodao:

“Razgovarali smo danas neformalno s predstavnicima HDZ-a, SDP-a, Mosta. Sutra ćemo sjesti i početi razgovore sa svima osim SDSS-a i Možemo!. Naš pregovarački tim činit će Penava, Radić, Dabro i Barna.”

Na pitanje jesu li spremni podržati ideju parlamentarne većine oporbe koja bi se skupila u Saboru, kazao je sljedeće:

“To je upravo i tema Predsjedništva stranke i rečeno je da ako dođe do rastezanja i odugovlačenja da smo spremni i za izglasavanje saborske većine. Bitno je kazati da nećemo izdati birače, držat ćemo se onoga što smo govorili. Moramo se boriti za nacionalne interese, a nije bitno koja opcija nam je draža”.

Ponovio je kako SDSS-u nema mjesta u Vladi ako se pita Domovinski pokret. “Svi su dali svoju riječ i obećali da će se držati toga. To su ljudi sa stavom koji su se suprotstavljali i nekim politikama HDZ-a“, naglasio je.

Kaže i kako se ne boje da bi ih birači mogli kazniti jer su prije kritizirali HDZ, a sada bi mogli biti partneri u Vladi.

“Zato smo i rekli da SDSS ne može s nama. O tome više ne treba razgovarati.” Rekao je i kako neće trgovati foteljama te da još nisu razgovarali o ministarskim pozicijama.