Fokus: Upravni odbor odlučio je da nećemo u većinu s HDZ-om. Zurovec tvrdi: ‘Nisam bio tamo’

Fokus: Upravni odbor odlučio je da nećemo u većinu s HDZ-om. Zurovec tvrdi: ‘Nisam bio tamo’

Zurovec je ranije izjavio da su njemu svi prihvatljivi, a nekoliko sati kasnije poručio kako mu je ipak bliži SDP. Na Facebooku je i u nedjelju objavio 11 programskih točaka na kojima će inzistirati u pregovorima

Gradonačelnik Svete Nedjelje Dario Zurovec otkrio je za 24sata da nije bio na Upravnom odboru stranke koja je u nedjelju odlučila da neće ići u većinu s HDZ-om. Također su istaknuli da je stranka spremna participirati u “parlamentarnoj većini bez HDZ-a s ciljem provođenja točaka oko kojih su svi suglasni, a služe uređenju države”. Riječ je, kako ističu, o čišćenju popisa birača, izmjenama izbornog sustava, ukidanju Lex AP-a te smjeni Turudića. “Nakon provedbe tih točaka će se izaći na nove demokratske izbore”, kažu iz Fokusa.

– Osobno nisam bio na Upravnom odboru. Biraču su rekli svoje što se tiče mandata, a što se tiče odluka, sve ćete vidjeti u narednim danima – rekao je.

Podsjetimo, ranije je Zurovec izjavio da su njemu svi prihvatljivi, a nekoliko sati kasnije poručio kako mu je ipak bliži SDP. Na Facebooku je i u nedjelju objavio 11 programskih točaka na kojima će inzistirati u pregovorima.

– Kao vaš zastupnik i kao osoba koja ne želi nikome zatvoriti vrata, a da ne čuje drugu stranu, u jednom civilizacijskom duhu, razgovarat ću s glavnim akterima s ‘lijeva’ i ‘desna’. Jasno mi je kako ovo na prvi pogled djeluje kao da biram da li će mi iščupati lijevi ili desni zdravi prednji zub, no civilizirano je razgovarati, saslušati i na koncu pitati birače u kojem smjeru treba dalje djelovati – napisao je oko podneva Zurovec., pišu 24sata