Tata pokazao kako izgledaju igraonice u javnom prijevozu u Finskoj

Tata pokazao kako izgledaju igraonice u javnom prijevozu u Finskoj

AKO IMATE malo dijete, vjerojatno vam je udobnije voziti se automobilom nego javnim prijevozom. S dječjim kolicima nije jednostavno pronaći dovoljno mjesta u tramvaju ili autobusu, dijete morate zabavljati i pobrinuti se da je sigurno. Sve to zvuči prilično stresno, a tako i jest, osim ako niste u Finskoj.

Ta zemlja nedavno je proglašena najsretnijom na svijetu, prema CN Traveleru. Kao razlozi za osvajanje te prestižne titule navode se faktori poput velikodušnosti, prohoda, slobode izbora i očekivanog životnog vijeka. No, zaboravili su spomenuti da je u toj zemlji pravo zadovoljstvo odgajati djecu.

Tata Josh Levine nedavno je postao viralan kada je pokazao kako izgleda javni prijevoz u Finskoj. Točnije, fokusirao se na igraonicu za djecu koja ima tobogan, stolove s labirintima i kutak za čitanje ispunjen slikovnicama. Prostor je čist, a vlak nije pun.

Većina roditelja iz drugih zemalja ostala je zapanjena činjenicom da ovakvo nešto postoji. S druge strane, jedan Finac komentirao je: “Nisam znao da je ovo nevjerojatno. Meni je to jednostavno normalno.”

Levine je rođeni Njujorčanin koji se preselio u Helsinki sa suprugom i blizancima. Nakon što je njegov video postao viralan, odlučio je prikazati više razloga zašto je finski javni prijevoz nešto čemu svaka zemlja treba težiti.

“Vožnja podzemnom željeznicom u New Yorku s dvostrukim kolicima praktički je nemoguća, ali u Helsinkiju je to jednostavno i – besplatno”, otkrio je.

Postoji još jedan razlog zašto se Finci smatraju tako sretnima. Oni prihvaćaju koncept da je igra namijenjena djeci, a vrtićki kurikulumi temelje se isključivo na igri., piše Index.hr