Roditelji probušili uši tromjesečnoj bebi pa razbjesnili javnost: “Ali zašto?”

Roditelji probušili uši tromjesečnoj bebi pa razbjesnili javnost: “Ali zašto?”

KADA je u pitanju bušenje ušiju bebama i maloj djeci, javnost je podijeljena. Dok jedni to čine zbog kulturoloških razloga, a drugi jer im se sviđa, postoje i oni koji su veliki protivnici toga da roditelji buše uši djeci sve dok ona nisu dovoljno velika da sama kažu žele li to uopće.

Katie Schadell probušila je uši u dobi od tri mjeseca, pa je isto odlučila učiniti sa svojom kćeri. Na TikToku je objavila snimku u kojoj njezina kći sjedi ocu u naručju. Beba spava, a čim joj djelatnica trgovine nakitom probuši uho, ona se trzne i počne plakati.

Međutim, tu nije bio kraj drami jer je bebi pištolj ostao zaglavljen u ušnoj resici. Dok ga je djelatnica pokušavala ukloniti, beba je neutješno plakala, a na licu oca mogla se iščitati nelagoda.

@katiebartrum

My poor babygirl ❤️‍🩹🥺 You can tell her daddy was on edge, we both were. But she looks so beautiful 🥹 #3monthsold #earspierced #claires #fyp #viral #foryou

♬ I Get to Love You – Acoustic – Mysha Didi

Katie je priznala da joj je prizor “slomio srce”, no ni to nije bilo dovoljno da spriječi brojne kritike na svoj račun.

“Ovo je užasno. Ona je premala. Plač ti sve kaže”, “Ali zašto? Ovo je doslovno zlostavljanje djeteta. Ne mogu zamisliti koliko se uplašila. Jadno dijete”, “Ovo radiš za svoj užitak, a ne njezin”, “Okrutno”, “Bolesno”, neki su od stotina komentara.

Američka pedijatrijska akademija (AAP) preporučuje da roditelji pričekaju dok djeca ne narastu dovoljno da sama donesu odluku o bušenju ušiju. Preporuka AAP-ja ima za cilj dopustiti djeci da sama odlučuju o vlastitom tijelu. Još jedna prednost čekanja je da će se dijete samo moći pobrinuti za čišćenje nakon bušenja, čime se smanjuje mogućnost infekcije.

Ako ipak i dalje vi želite donijeti tu odluku u ime svog djeteta, postoji nekoliko ključnih čimbenika koje trebate uzeti u obzir. Više možete pročitati ovdje., piše Index.hr