Plenković: Krećemo u sastavljanje većine; Nakon što smo ih porazili i dalje govore o nekoj vladi kvazi nacionalnog spasa”

Plenković: Krećemo u sastavljanje većine; Nakon što smo ih porazili i dalje govore o nekoj vladi kvazi nacionalnog spasa”


Nakon relativne pobjede na izborima održanima 17. travnja, Andrej Plenković ušao je u stožer uz pjesmu “Eye of the tiger” i obratio se javnosti i članovima. Nakon što je zahvalio svima, stožerom se prelomio pljesak članova.

“Dopustite da na kraju izborne večeri zahvalim svim biračima koji su sudjelovali na izborima, koji su zahvaljujući Milanoviću održani u ovaj bizaran dan”, kazao je.

“Ono što je bitno je da je HDZ po treći put zaredom uvjerljivo pobjedila na parlamentarnim izborima”, rekao je.

“Od sutra krećemo u formiranje nove parlamentarne većine”, kazao je.

Čestitao je svim drugim strankama koje su poražene od strane HDZ-a na ovim izborima, kazao je.

“Mi ćemo nastaviti politiku koja je u proteklih 8 godina zaštita građane od krize, očuvala gospodarstvo. Imajući na umu da su izbori održani u zahtjevnim okolnostima, što smo kampanju morali voditi u kontekstu kršenja ustava od strane Milanovića, zabrinjava da i večeras nakon što smo ih porazili i dalje govore o nekoj vladi kvazi nacionalnog spasa”, rekao je.

“Ta velika razlika između nas i drugih političkih stranaka, pogotovo ovih koji su danas artikulirali svojevrsni govor mržnje prema HDZ-u”.

“Pozivam sve stranke koje su dobile povjerenje građana, a ne pokazuju ovakvu apriori isključivost kao ovi koje smo porazili za 20 mandata, uz svo kršenje ustava i žuč koju su prolili prema nama, osvojili su samo jedan mandat više. Oni ne zaslužuju voditi vladu, vladu trebaju voditi koji su pobijedili. Na izborima je pobijedila Hrvatska demokratska zajednica s partnerima.”, piše RTL.